Candy Crush Bila Jalan Raya Sesak

11:57 AM Yanty Lee 4 Comments

Salam u olls , 

Selasa - 13 Ogos 2013 , my 1st day of working back after a short Eid leaves. Dan bajet nya amik cuti sampai semalam sebab tak nak stuck in traffic jem tapi semuanya sangkaan silap belaka. Walaupun ke Kedah awal pagi , jalan dah mula penuh dengan kereta dan dapat agak la memang akan sangkut nanti. Kononnya masuk jalan lama ,  sama saja tambahan dengan traffic light memang menguji kesabaran Ty la, maka nya Ty keluar ke highway dari Tambun. Percaya ke tak , jalan lenggang. 

Cuma trafik mula bergerak dengan perlahan dari Taiping menghala ke Kuala Kangsar , rupanya semata-mata pemandu yang nak berhenti gi R&R Sg.Perak yang menyebabkan lalu lintas agak sesak. Subhanallah, memang rasa macam hempok ja manusia - manusia atas jalan raya tu. Prrrffftttt.


Okay , u olls ! Lik - lik ta , terbalik bijik mata , nampak tak apa yang Ty buat dalam kereta

Spot apa yang Ty buat masa tersangkut dalam kesesakan , sempat hokayh Ty layan Candy Crush walaupun tak beli lagi penyepit henpon yang tampal dekat cermin kereta tu , Ty men sendal ja celah bedah je pon , janji dapat layan game. Bila mengeluh tak lepas target , mummy  suh sabaq , dia ingat Ty mengeluh sebab jem teruk , lepas dia tahu Ty main game. Dia terkejut Ty punya kreatif cari "port" untuk henpon tu. "Bertuah" , itu je dia mampu berkata - kata. 

Apa - apa pun , u olls adalah dilarang sama sekali untuk ikut aksi Ty ni ya. Please don't try this while driving.

Pada yang dah bertugas , kerja lah seikhlas yang boleh jangan nak mood Raya sangat , dan bagi yang masih beraya , pulun habis-habis mood Raya , setahun sekali kan.

4 comments:

  1. jalan sesak tak bergerak kalau layan game tu boleh sama2 stress sebab kalau lepas level tu oklah.. kalau tak lepas.. kihkihkih.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha , expected dah mesti ade akan kate camni , tapi fun sebab tak terlayan traffic yg sgt jem.

      Delete
  2. jgn nak raya sangat., bulan 10 ni ade raya lagi.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi setengah negeri tak meriah =D

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen