Johnny's Steamboat vs Sushi King

5:00 PM Yanty Lee 4 Comments

Salam u olls , 

Semalam , Khamis ; 2 Ogos 2013 bersamaan 23 Ramadhan 1434H buat kali terakhirnya geng blogger whatsapp Putrajaya dan seangkatan berkumpul. Hampir 13 orang kami seumpama adik beradik keluar beramai - ramai saja suasana nya. Beriftar di Johnny's Steamboat , Alamanda.

My portion ; Rasberry Esprit + Belacan Fried Rice


Wajah - wajah kesayangan cheq

Selepas beriftar , kami semua ke surau dan menunaikan soalt Maghrib , part solat ni kena bijak sikit ye u olls. Memandangkan surau sementara dipindahkan di atas pusat karaoke , Ty mengambil keputusan untuk ajak Kak Sue & Cik Ma ke tandas karaoke je amik wujud , yang lain hilang lesap dari pandangan sebab terlalu sesak. Idea jahat? Lantaklah. Janji kami nak solat.

Selepas solat , kami berkumpul di Sushi King , bersalaman raya bagi yang ada urusan dan perlu pulang tak dapat lah dinner sushi. Abang Ben Ashaari yang beria nak makan. Jadi tergoda la Ty dan berjaya la pujuk certain untuk mencuba makan sushi. Walaupun ada yang termasuk dalam perangkap "WASABI". 



Lepas makan malam di Sushi King , Ty ikut Kak Sue dan Qaseh ke Downtown Jalan Reko sempat lah cuci mata bersama mereka yang nak cari baju dan tudung. Oh ya! Ty beli selipar , sebabnya dah nak tercabut kaki pakai heels. Ada cerita disebalik , janji selesa dan puas pakai selipar tu. Sebelum ke kereta , Kak Sue borong bunga api & mercun. Kami sorang satu dapat Pop Pop ja , Subhanallah , umur dah 20+ disuruhnya main PopPop. Apa ke curlas nya u olls?


Berakhir episod beriftar tahun ini bersama mereka? Mungkin. Kerana majoriti dah akan bergerak pulang ke kampung halaman. Semoga perjalanan semua baik dan selamat sampai hendaknya. Amin. In Sha Allah.




4 comments:

  1. kenalkn. member matric adii. Faiz. pasni ada blog la dia kan./ biasala dh jd kawan baik abe ahaahhaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okay baru tahu nama dia Faiz , xsempat berkenalan. In sha Allah.. kita sama-sama tolong dia la dlm dunia blog. Acewah bajet otai..

      Delete
  2. main pop2 ka hahaha
    ayat tergoda tu haizzzzzz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang dah bagi kami main je la. Nak join ka? Hahaha

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen