Mini Open House Putrajaya 2013

10:54 PM Yanty Lee 38 Comments

Salam u olls , 

Juga Salam Merdeka ke 56 ,  Malaysian ! Eh , tak lupa juga , Welcome September yaw! And please wake me up when September ends. Ahaha.. macam gitu pon hado.

Busy - tergendala dengan banyak entri untuk dihadpatekan , apa boleh buwek , kerja bertingket - tingket yaw. Selain kerja di opis , penuh dengan agenda dan aktiviti bersama rakan blogger terutamanya. Tapi walaupun konon bajet busy kalah pemimpin negara , Ty curi masa untuk buat "mini open house" untuk rakan blogger dan kenalan rapat sahaja yang ada di sekitar Putrajaya juga KL pada Sabtu lepas ; 24 Ogos 2013 bersamaan dengan Syawal ke 17.

Paling berterima kasih pada mummy Ty sebab sanggup masak untuk majlis yang mini bagi Ty tapi kata mummy , ramai juga kawan Ty hampir 30 orang.. sebab rumah macam sardin dalam tin , pack gegiler , yo lah , ghumah kuarters je u olls , bukan macam ghumah kat Penang , bertingket dan ada padang - compound.

Tarak pa dah aih nak taip , meh tengok gambar sardin - sardin hat mai ghumah Ty , kecian ampa tapi seronok dapat gather ramai - ramai walaupun hakikat Ty sendiri tak tahu nak melayan hat mana satu. Boleh ka cam tu , maafkan Ty nah semua.



Dan terima kasih juga pada semua rakan blog , rakan sekolah  dan sekerja yang sudi meriuhkan dan menghabiskan semua hidangan yang mummy Ty masak , lega hati Ty kalau dak mau mampuih kena bebelan sebab dak abis kan. 


Hanya mampu hidangkan Nasi Tomato  , Ayam Masak Merah , Dalca Daging , Daging Masak Hitam  , Kerabu & Satay Kajang juga kuih muih raya yang simple.

Danial Muzaffar dan Mawardi Yunus - apsal ko senyum sambil peace cengitu Di?


Ahaaaa , mummy konon nak umpan si bam bam Qhaliff dengan duit raya tapi sayangnya tak berhasil. Dia dan kepenatan beraya sakan dari awal pagi ke Sedenak di rumah Pak Cik Mat Gebu tu , bebai sungguh bila apa dia mau ada saja yang halang dan tak bagi. Tapi puas hati dapat gomoi dia.

Sekali lagi , Terima Kasih semua ; +Ben Ashaari dan family ,  +Mawardi Yunus  dan Faiz , +qaseh dalia dan  Kyle  , +fiza fantagirO , Weeda , Abe WMA (Hubby Kak Fiza) , +Dik bee  , +Shawn Razaleigh `, +Que Achmad , +Kaki Sembang , Kak Sue Izza dan Abang Eddy , Mieza , Najeeb ,  Cikali , Nick Eima  , Kak Fazila dan family dan Affida dengan geng U nya. Dan juga MAAF kiranya ada kekurangan dari Ty dan keluarga serta hidangan yang dijamukan.

Tahun depan mungkin no more open house , sob sob sob .. kenapa biarlah menjadi tanda tanya pada u olls , kejam dak? Lalalalala... selidik la sendiri nooo.

By the way , pada yang jemput Ty ke open house dan Ty tak dapat balas kunjungan , Ty minta maaf kerana Ty agak sibuk , in sha Allah tak open house pun nanti Ty terjah ghumah ampa nooo. Aci dak cenggitu?

38 comments:

  1. Wahhhhh. bestnyaaa ! Tahun depan invite Tya pula yeee kakak senget. hahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat BEST , in sha allah Tya... suke hati kate I senget!

      Delete
  2. tq jugak,sardin pun tak pe,kami mmg tak malu ,layan diri je,,hehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. =D senang kerja tuan ghumah klu semua macam akak.. hehehehe

      Delete
  3. tq jugak,sardin pun tak pe,kami mmg tak malu ,layan diri je,,hehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. =D senang kerja tuan ghumah klu semua macam akak.. hehehehe

      Delete
    2. Sorry la weyh , tak terlayan ... adoi jgn nak kan kan kan sgt la...

      Delete
  4. hanya mampu? fuh..byk tuh hidangan..mesti kenyang habes punyerlah kalau makan semue..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye la , raya patutnya ada ketupat - rendang tapi mini open hse ni xde , Luqman. hehe.. kata mereka kenyang, harap sungguh la..

      Delete
  5. tq sygku .. semoga Allah merahmati hidup ty love u ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. No prob , welcome. amin... tq yunk.. love u too...

      Delete
  6. Replies
    1. Jangan nk tipu ! Ty ada cakap kot. Grrrrr...

      Delete
    2. ade eh? alamak.. sowi2 tak pasan kot.ngeeeeeeeee

      Delete
    3. memang nak kena geget ni... grrrrr...

      Delete
    4. meh la geget.. meh sini meh..cheq da tlebey isi sesangat ni..hahaha

      Delete
    5. taknak la , xsedap !! Wekkkk....

      Delete
    6. taruk perasa kompem sedap!
      eh bile lagi nk buat mkn2..sis nk gie :D

      Delete
    7. Ha? Nanti la bila tarak apa2 dan rasa rajin nak menolong mummy di dapur. Sekarang rajin sibukkan diri dengan kerja untuk tidak terbawa dgn hati yang lara. Eh saja je statement tu.

      Delete
  7. nnti Ty mai la umah kat cheras... tak raya pun boleh mai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. masak spegetthi lagi ekssss~~~ <3

      Delete
    2. Ha okay , Jeeb tahu jalan kan, nanti suh dia jadi co - pilot Ty. Wah sepertinya spagethi nya sedap , harus masak untuk Ty nanti ni.

      Delete
  8. Replies
    1. Rajin benar abg ku sorang ni berkomen , kenyang sungguh ke ni? ke amik ati mummy je?

      Delete
  9. ala kakak ty ndak ajak kite pon...sobss..raya aji buat lagi taw jemput ceq naa...ahakss ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha org tu weekends je xdak sini . camno nak ngajak... in sha Allah.

      Delete
  10. weekend nie xde ke open house haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamboi , putuih urat pinggang la camni , tak ada rest langsung , kita makan akak masak ja la , aci dak?

      Delete
  11. Mesti best dpt jumpa rakan2 lama dan blogger

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best sgt , riuh bro. kalau big open house memang sempit la jawabnya.

      Delete
  12. Nasi Tomato tu pun dah menarik dah tu TY sedap apa!
    Ai? awal awal lagi dah surrender open house tahun depan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok erk , hope tetamu leh terima la. lain dari menu raya asal.
      Haha bukan surrender sis Okje , kot la dah takde kat Putrajaya lagi. nk juga berjalan ke Penang la jawabnya. haha

      Delete
  13. Replies
    1. Ramai tu tak de la sangat , rumah kecil. Ajak bro tak nak datang. Uwaaa.

      Delete
  14. Replies
    1. Dah kenapa Adi oiii , kenyang ke dop?

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen