Bila Blogger Main Badminton

12:01 PM Yanty Lee 26 Comments

Salam u olls , 

entri peram dari hari isnin lepas main badminton
Sibuk. Hanya satu perkataan ini yang boleh menjelaskan kenapa blog picisan Ty ni tiada lagi update, dalam tekanan kerja yang sibuk di pejabat Ty hanya sempat melepas geram satu entri sebelum ini yang Ty sesungguhnya Ty rasa sangat lah pissed off

Bertambah kerja hari demi hari , hari silih berganti antara siang dan malam , namun , kerja hakiki Ty cuma jalan sikit ja dan lebih menghulur tangan untuk orang lain. Keadaan di pejabat dah sama cam market. Itu ja yang boleh Ty umpamakan. 

Aik , boleh pula ni update , argh pedulikan Ty rindu blog ni. Kesian terpinggir oleh tuan miliknya. Erkkk

Baru ni , Ty sesungguhnya kusut dan Ty rasa nak bersukan jadi Ty just try and error tanya geng blog dan semestinya Ty tahu Kak Sue yang akan respon Ty , ye la asyik keluar perabih RM makan sana , wayang , karok. Ada lagi faedah keluarkan peluh. Sebenarnya gian nak main bola tampar , tapi tak semua reti. Badminton pon jadilah.

Kak Sue memang melayan adik2nya.

kenapa nama group Whatsapp "Jelajah Pantai Timur" sebabnya baca entri 
Pantai Timur , Aku Datang ! - 1 / 2 / 3 / 4 / 5

Jadi , merujuk kepada tajuk entri , berhasil la juga seruan Ty kali ni bila Kak Sue selaku segalanya , dari sewa high court , beli shuttlecocks , bawa adik - adik nya cari raket dan kasut untuk bersukan. (nampak tak mereka selama ni tak bersukan , omaigod!) Thank You , Kak Sue kerana melayan kerenah sekoq - sekoq tanpa pernah mengeluh.

Alhamdulillah , Ty akhirnya dapat lari. Lari dari kekusutan kerja dan tercapai niat. Isnin lepas bermula aktiviti sihat tapi 7 orang dapat turun ; +Shawn Razaleigh , +Mawardi Yunus , +MK Syahir / fuh.my+qaseh dalia , Mieza , Kak Sue and me.

Sesi kena buli ; ada yang sampai nak jalan pun perlukan wheel car katanya.
 

Otot kejang , terkejut beruk mak yeh  sampai melatah lagu  pop yeh yeh , sakit dan lenguh tak terkata tapi as budak sport dari zaman sekolah , I'm use to it as long the spirit among others make me happy sebab nya Encik Presiden Kelab si Ben Ashaari yang telah menyatukan satu ukhawah yang sangat terindah selama setahun ke dua tahun sudah usianya , kini kami umpama sebuah keluarga bukan sekadar rakan blogger mahupun alam maya yang tak berupa. (Ok, memang Ty hentam mereka-mereka yang ber satatus hidden identiti

Today , I feel so fresh. Semalam sekali lagi kami gegarkan gelangang dengan muka - muka baru dengan sport attire baru yang masih lekat sekelatnya bau dari kedai. Peningkatan ahli baru , presiden kelab turun; +Ben Ashaari  , +fiza fantagirO , abang Lan Marqis Careno & Najeeb Abdullah . Syabas abang - kakak ku! Keep it up! 

Mereka si otai - otai , habis lah Chong Wei.

Memasing ada masalah sendiri , tapi tak terluah semua sangat , dan kami tahu kak Fiza dah ke laut bersama moodnya , 4 orang adik Kak Fiza yang weng lagi sengal sempat buat video untuk ukirkan senyuman di bibir Kak Fiza dan dengar suara dia bila gelak ketawa. Nak tengok video , follow I.G ; fizafantagiro. Ty leh share cover album kami ja. *bajet retis sekali sekala*

♬ Aku yang dulu bukanlah yang sekarang 

26 comments:

  1. fae x pandai main badminton and x minat hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huish Fae , rugi2 .. cuba pasti seronok dan suka.

      Delete
  2. hohoho... best2... nak main lagi.... pndai korang ni plan ehh... gud gud...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh mestilah , plan ke gud gud , kalau tak takkan kami la nampaknya.

      Delete
  3. assalamualaikum ty, lama sheila tak main badminton. heee bestnya korang bersukan bersama. ni yang terasa nak ajak suami beriadah hujung minggu. hehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam Sheila , Kiterorang pun dah lama tak main , alhamdulillah dapat support dari semua. Kalau dak , men dengan dinding ja la. Hebat ada hubby , Ty nak main dengan sapa.

      Delete
  4. teringin nak join.. huhu.. dh dekat dah P.9 tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meh la join , kami main Rabu ni.

      Delete
    2. pkul brapa ty? licha bawa kawn sorang boleh? hehe

      Delete
    3. boleh Licha , pukul 10pm-12am.

      Delete
  5. hik hik hik , mood dh kat darat dah almost 70% :p mmg syokkkk sgt men semalam, akk tak rasa lg lenguh lenguh tu. mybe malam ni rasa kot.kalau tak rasa juga , a million thanks utk ty sbb wat stretching manje manje sblm main semalam :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah , dh hampir 100% tu kak , moga mood akan sentiasa di paras gumbira.
      Haha tu la dak2 ni degil la xnak stretching , tu la yang minta krusi roda macam Qaseh. Haha....

      Delete
    2. nanti rabu ni main klu ok la...

      Delete
  6. Kalau pergi main lagi ajak la..mana tau bleh join skali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro Hafiz , kami main hari Rabu ni.. jom.. tapi time from 10pm to 12am. Come2!

      Delete
  7. akak yg xmain pun sakit urat betis ni gena mek ty...

    alhmdlah ukhwah antara kalian masih utuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak buat apa yg sakit jugak ni... pelik2 la akak ni.
      Alhamdulillah , harap kekalan hingga hujung nyawa.

      Delete
  8. bestla. kat penang ni xde blogger yg close, korn jelah satu2nya :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zyra sayang , Tunggu Ty balik ye nanti kita men badminton 3 penjuru dengan Korn. HaHaHa

      Delete
  9. Seronok kan bila blogger dekat2 ni .. leh join macam2 aktiviti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah la , bila leh jumpa bro pula ye?

      Delete
  10. dah lama tak main badminton sejak kaki sakit nie...
    dan kaki sakit sebab badminton hu hu hu

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen