Pantai Timur , Aku Datang ! - Day 1

12:29 AM Yanty Lee 16 Comments

Salam u olls ,

huh! mengeluh gegiler sebab perlu hapdate jejugak kerana ini trip antara yang terindah tambahan pula bersama dengan kesayangan Ty. Mereka memang superb ; tempat bergossip , mengadu , berkongsi , meluah , merendek , dan segala - galanya. Weird thing is , they are just bloggers yet so close there if like knowing each one another 25 years back. Ahaa , 25 tu umur Ty tahu ni , bajet cam bijak sangat la kuar-kuar dari  peyot mummy.

Hokayh! Tengok tajuk entri tu , bajet kan ? So WHAT?! De gua kaco lu ka? Tak dapek nak gi Istanbul , Pantai Timur pun orait la kan. Hello - Hello - Hello , again Pantai Timur hokayh! Bermaksud rombongan Cik Kak Sue @ Cik Ngah bukan ke satu negeri sahaja. Sakan dop? Memey la!

Penerokaan menjelajah dengan jayanya ini adalah hasil kerjasama bersama Kak Sue Izza , Abang Eddy , MK Syahir , Najeeb , Mawardi , Mieza dan Qaseh. Konvoi hanya 2 buah biji kereta sahaja. Tujuan asal adalah ke majlis perkahwinan tetapi telah menjadi sebuah percutian mini buat kami.

Pantai Timur , Aku Datang !

22hb Mei 2013 ,
Bermula jam 830 malam , kami semua ahli rombongan Cik Kak Sue @ Cik Ngah berkumpul di Petronas Presint 9 , paling lambat tuan drebar ketua rombongan sebab ada urusan kerja di  Kuala Lumpur dan atas sebab - sebab tidak dapat dimaafkan dielakkan.

Hampir jam 10 malam baru la Abang Eddy muncul dan tunjuk batang hidung dia. Kami semua dah lemau , sampaikan ada yang main dengan kucing jalanan dan terkena cakaran waris jari hantu kucing dan penat , selesema bagai. Hamekaw , main lagi! Bergambar itu memang toksah nak heran la , memey semua pantang ada yang tala lense je mesti posing maut tapi tak tahap ala - ala majalah Mangga atau Playboy lagi la setakat ni.

stock geli - geli Mieza & Jeeb - Kucing pon jadi dah xde Berbird , eh !

Paling best nya , Cik Kak Sue Izza @ Cik Ngah dan lagi ajak pi beli telur + timur bagai . Cer teka pe dia nak buat dengan bahan - bahan tu semua.

My MENGADA & GEDIKS tukang driver , MK Syahir.

Setiba semua ahli rombongan yang bertolak dari Putrajaya berjaya dikumpulkan , maka bermulalah pengembaraan kami semua tapi memandangkan semua masih tak melantak pe - pe lagi , kami berhenti dan mencari makan di stesen minyak petrol pam Petronas Solaris Serdang sebab mereka kekononnya nak melahap Nasi Kandar tapi rupanya ada antara mereka tak tahu macam mana nak order. OMGee! Ty kebetulan ke Starbucks jadi xdapek nak nolong mereka. 

Makan "light" dining dinner mereka di ;


Gara - gara Abang Ben si otai la mereka nak pekena Nasi Kandar too bad lain yang depa semua order. Me? Naah , tak mam sebab dah mam ubat. Bukan ubat kurus hokayh tapi ubat - ubatan mencegah dari terusan jatuh hati sakit. Oh ya , actually Ty demam ! Hampir spoil kan mood bercuti ku sahaja. Grrrrr... Tapi, cafe ni memang famous di Penang la dulu kala , now da cawangan kat Selangor / Kuala Lumpur. Walaubagaimanapun , mungkin Nasi Kandar je la kot yang marvelous tapi bukan BeeHoon/Mee/KuehTeow Tomyam , sebab kami panggil menu tersebut as BeeHoon/Mee/KuehTeow CUKA . Pity Qaseh for the food that she had that late night

Did you ever see this kinda "BIG FAN"?
Perut memasing dah de isi , perjalanan ke Kuala Lipis , Pahang pun bermula. Kami nak gi beraya umah Dato' Siti Nurhaliza sebenarnya , nampak tak menipu di situ bab puasa pun belum lagi. Ahaaaakss....... Kami ke sana hanya untuk bermalam semalaman sahaja di teratak Cik Sue Izza @ Cik Ngah.

Pukul berapa sampai? Dah masuk next day , maka next entry la jawab nya.
To be continued..

Any how , Kak Sue Izza & Family , Terima Kasih sebab sudi menjemput kami yang sengets bermalam di teratak yang sesangat aman-damai -tenang dari pelusuk dunia bandar. I LOIKE! TQSM yeah!


16 comments:

  1. haHAHHAHA kipas besar tu memang mengujakan.. ritu sempat singgah ngn MK p cucuk duit.. nampak kipas besar .. terkejut hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aik.. haah kan malam tu Mawardi xde dgn kiterorg lagi. Teruja kan.

      Delete
  2. Hahaha so sweet .... xsbr tggu next update .. we r enjoy it !!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I know it. Memamg sweet pun dari dulu hingga skrg. LoL. In sha allah esok memalam pula for 2nd day.
      Yes we really enjoy the trip.

      Delete
  3. Kat sini byk kipas besar gitu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat mana tu Vee Lea? Teruja juga kami serombongan mlm tu. Unique gitu.

      Delete
  4. Wah best.. :)
    Btw jemput lawat blog sy..
    http://carirara.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq for dropping by. InshaAllah bw nnt.

      Well trip mesti la best if xspoil la , Rara

      Delete
  5. Our best memories and hope for more vacation after this... :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Sha Allah , Next vacay if Im still here & manage to join the trip w u guys. =D

      Delete
  6. alahai ingatkan dah sampai ke pt timur tp bermalam plak di kuala lipis..


    eh eh telur dan timur...timur or timun TY hahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaaa , Ye bermalam je kat Kuala Lipis sis Shida , next entry ye.

      Hahaha Ty xde timun dear..adoiii.

      Delete
  7. Tadi baru teringat Ty.... tak kunjung balas lagi.... tup tup Ty datang... hehe agaknya kita sama teringat kot Ty hehe
    OKje suka sangat gi Pantai Timur ni TY...kalau ada peluang nak lagi rasanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best tapi walaupun 5 hari Ty ke sana , tak puas la.
      Ahaaa lama kan tak berkunjung. Ty sibuk dan tak sempat nak mengUPDATE sgt apatah lahi nak berBW. Sorry ye.

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen