Jerebu di Putrajaya

11:16 AM Yanty Lee 2 Comments

Salam u olls,



No wonder, bau asap too strong.
Jerebu getting worse.
Mana Masjid Putra?

Bak kata adik Mieza;
"Teruk kan jerebu? - Ya.Ini mungkin asap dari bakaran api neraka & Tuhan nak bagi tanda Dia murka dengan dosa-dosa kita."

Ty just wonder, apa masih ramai kah pengunjung yang mengunjung ke Fiesta Floria yang berlansung dari semalam hingga 30hb ni. Apakah nasib si bunga-bungaan? Ty yang duduk dalam rumah pun, tak tahan dengan bau asap, apatah lagi yang berada diluar sana.

Index pencemaran udara semestinya terlampau tinggi. Kalau pakai topeng sekalipun, Ty tak rasa berbaloi. Tak wajar dan tidak disyorkanlah untuk berada di luar. Tambahan,pada yang mudah jatuh sakit.

Take care everyone. Doakan semoga Dia turunkan hujan yang lebat untuk membasahi bumi ni, dan moga kadar index pencemaran udara berkurangan.

Amin.

posted from Bloggeroid

2 comments:

  1. Semoga semuanya kembali seperti biasa .. Akk semalam pun kat higway pun kabus tebal . dah sampai PD baru kurang sikit .

    ReplyDelete
    Replies
    1. IPU Putrajaya dh meningkat ni deh la..

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen