Sepetang di Asam Pedas Mak Busu Cyberjaya

5:39 PM Yanty Lee 7 Comments

Salam u olls ,

Minggu lepas Yanty ada ke Cyberjaya sebab nak ambil pas kerja yang tertinggal di dalam kereta En.Chinta , jadi selepas waktu kerja lah ke sana. Kami sempat menjamah makan malam bersama ala - ala orang cina early dinner tapi ikutkan it's more too "tea time".

Pusing punya pusing mana nak makan , En.Chinta pula suka dengan masakan yang di beri nama asam pedas. Maka terberhentinyalah kami di kedai bernama Asam Pedas Mak Busu.

Mummy ; si pemilik kedai membahasakan dirinya , sangat friendly dan kelakar.

Makan malam kami berdua ialah ;

 - Asam Pedas Ayam -
Okay , semua.. Ini meal  Yanty.

- Asam Pedas Daging -
Ini pula menu makan malam buat si dia.

Lauk asam pedas ini di dalam claypot dan dihidang dengan sepinggan nasi putih. Blurpppp... Alhamdulillah. Kekenyangan sungguh. Harga nya hanya RM6/-. Boleh la rasa nya , sebab Yanty dari utara ni asam pedas dia cheroi sikit tak pekat macam ni , En.Chinta sahaja gemar dengan masakan Jawa ni.

Boleh la korang pun cuba makan di sana. Mungkin tekak kita berbeza rasa dan lebih pandai menilai. Saya bukan host JJCM. Tapi sedap dan tahu mencekik saja. Banyak lagi jenis menu seperti ikan pari , ikan kembung dan lain -lain juga ada.

Serbu Asam Pedas Mak Busu Cyberjaya la pa tunggu lagi. 

7 comments:

  1. ok. kena try.suka gak asam pedas ni. tgk harga pon murah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Murah lah juga , nasi harga lain tak silap. Air confirm2 la ye , Rozuan. Hikhik =)

      Delete
  2. sedapnyaaa ty :) terliur plak pagi2 neh ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap ooooo... yummy..pi jangan tak try.

      Delete
  3. asam pedas...wahhhh feveret gak ni...nak try laaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pi la kak Sue , pakat2 dgn Kak Fiza.

      Delete
  4. salam,
    tumpang tanya kalau masih ada no tel owner asam pedas mak busu ni? sy ke kedai di cyberjaya tp mcm da takde.

    kalau ada tlg emel sy di [email protected]

    tq

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen