Bumbu Desa

12:51 AM Yanty Lee 10 Comments

Salam u olls,

Jumaat ; 22 Jun 2012 lepas balik kerja terus bersiap untuk keluar di malam Sabtu.

Lepas Maghrib dijemput dan mencari kedai makan sekitar Putrajaya tapi tidak ada arah tuju dan terfikir untuk terus ke Alamanda sebab akan jumpa anak buah si dia dan rakan-rakan yang lain.

Rancang untuk cuba makan malam bersama di Bumbu Desa di Alamanda sementara tunggu yang lain datang. Pertama kali ke sini dan sesungguhnya blank sebab tak tahu nak order masakan Padang / Sunda ala-ala Indonesia dan sangat teruja juga dengan dekorasi yang unik.

Inilah makan malam kami;









Unik kan tempat letak nasi?

Ni tempatnya yang memukau mata ku ini pada pandangan yang pertama.



Dan menu nya dibukukan ;



Sedap sangat daging empal, terasa lagi ni . Sesiapa nak belajar Ty makan lagi tak jat sini?

K jom ramai-ramai serbu Restoran Bumbu Desa dan menjamu selera.
posted from Bloggeroid

10 comments:

  1. wah!!! nampak syok je tempat tu... dgn makanan lagi..... nyum2 :)

    ReplyDelete
  2. harus cuba ni..heeee...pantang nampak makanan...

    ReplyDelete
  3. pernah makan sini. tempe bacem dia sangat sedap :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke Reena , 1st time pergi dan rasa nak mencuba tu yang xtahu sangat nak order pa lagi pun berdua je.

      Delete
  4. sedapp nampak :) .. kt alamanda ? ehh asal akak xpenah nmpak eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ish , akak ni jalan pandang apa? Kan The Hub dah buka semua ni ada. Bertentangan dengan TGI Friday / Dome dan ianya bersebelah di Garden , sis!

      Delete
  5. ooo saya memang suka masakan dari seberang...hehe
    salam kenal...i follow ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagusnya...senang la bawa bjalan leh terima tekak tu dgn makanan yg xbiasa mkn..terima kasih!

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen