Hari Ini Dan Esok

10:57 AM Yanty Lee 14 Comments

Salam semua ,

Bangun dari tido pagi ni terus capai Blackberry dan check-on WhatsApp , Geng Putrajaya ber WhatsApp midnight  semalam dan salah sorang ada share sesuatu yang sangat menyentuh hati dan sangat setuju . Walaupun rakan WhatsApp hanya copy & paste dan share.

It's something that I also want to share with others.



Hari ini dia mungkin tidak bertudung , Esok lusa mungkin dia adalah yang paling IKLHAS menutup auratnya.



Hari ini dia mungkin seorang yang kaki mencarut , Esok lusa mungkin dia adalah yang paling LEMBUT bicaranya.


Hari ini dia mungkin seorang yang ingkar kepada ALLAH SWT . Esok lusa mungkin dia adalah yang paling istiqomah melaksanakan QIYAMULLAIL kala kita semua sedang lena.



Oleh itu , kita tidak pernah tahu dan tidak akan tahu . Tugas kita bukan me"NERAKA"kan orang.
Tetapi.....
Mengajak manusia ke jalan-NYA dan saling mendoakannya.


NOTA KAKI : Jangan  HINA permulaan seseorang , kerana kita TIDAK tahu bagaimana pengakhirannya.


14 comments:

  1. Replies
    1. I also LIKE , Post this for the MULOT PUAKA @ STALKER to read and think.

      Delete
  2. betul tu saya sokong! oleh itu jgn sesekali kita pandang serong atau beranggapan negative kpd org lain...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul , yang mana kurang diberi ilmu yang ada , berkongsi bukan membiarkan dengan sangkaan yang tidak enak..

      Delete
  3. Qaseh ! hihhi ..Like sgt2 ty . Jangan suka menuding jari kat orang lain sebab kita tak tahu akhiran kita macam mana keadaannya ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes , my syg yang share thought ni tru WhatsApp , thank u Qaseh.
      Sangat mendalam maksud nya , tak semua yang dilahirkan sempurna tapi bentukkanlah ke arah yang sempurna itu bersama bukan menghukum tanpa sebab.

      Delete
    2. kan .. Hanya DIA yang boleh memberi hukuman , balasan , ganjaran kepada UmmatNYA . kita sbg khalifah .. hanya perlu membimbing .:)

      Delete
    3. setuju , jika ada yang kurang ... bimbing lah saya... jangan mengeluh , |DIA tidak suka pada yang mudah putus asa.

      Delete
  4. All the best dear.. In shaa Allah, Allah akan permudahkan.. =) Sama2 kita..

    ReplyDelete
  5. betul tu dear... orang sebegini dia tak fikir panjang.. main serbu je cakap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kan , bahasa kasar nya , tak guna otak dan fikir sebelum bercakap , mainikut sedap mulut je kan.. hehehe

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen