Aku Ada Kau Ada? and Hoore Hoore

9:56 AM Yanty Lee 12 Comments

Salam u olls ,

Korang kaki wayang? Ty sejak berkasih dengan En.Cayang la rajin layan wayang , tak kira lah best atau tak ;  genre apa ke ,  luar atau dalam negara punya karya , semua tibai.

Semalam lepas kerja dalam pukul 6 , terus ke IOI MALL mengejar masa untuk menonton wayang filem Aku Ada Kau Ada? 
Lakonan sedondon dari Shaheizy Sam dan Yana Samsudin serta barisan pelakon yang lain Kamal Adli. Okay lah filem yang merupakan muzikal romantik ni. Tak tahan nya , En.Cayang sempat tanya "minat tak K-Pop? Sebabnya gambar ni buat kat Korea". Ok Ty memang tak minat K-Pop dan peduli la dah pun beli janji tak jadi ubat tidur Ty dalam panggung cukup.  Overall  sweet sangat dan kelakar la gelagat bonggok watak Aziz The Greater yang dibawa oleh Kamal Adli. A romantic movie.
Habis je wayang ni selama 1 jam 30 minit macam tu , kami lepak Starbuck  tapi sempat beli tiket wayang lagi. Cerita apa plak? Filem genre muzikal komedi & romantik ini pula dijayakan oleh barisan pelakon yang memegang watak masing-masing dengan menjadi seperti Akim AF7 , Farah Nazirah ,  Kilafairy , Fauziah Nawi , Harun Salim Bachik , Adibah Noor , Aznil Hj Nawawi dan ramai lagi. Yeah , filem Hoore Hoore yang menyelitkan lagu-lagu daripada Allahyarham Sudirman dalam jalan cerita dan pemilihan lagu dengan scene memang meletops!
Yang pasti "orang besar-besar ni kuit pe!" sangat lah TERBAIK !! Mengisahkan orang berbadan besar tidak semestinya tidak boleh keluar dari dunia mereka untuk berjaya. Masuk Ratu Idola ok! Glamour debab ni , noks.

 Nota Kaki : pergh ... memang tak rugi la tengok wayang semalam. Sesama la support industri tanah air kita.

Selamat menonton korang!

12 comments:

  1. aku dah agak..hore2 musti dapat sambutan sebab trailer die pun kelakor.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang kelakor weyh! pi tengok ok! Huhuhu

      Delete
  2. mcm best je hoore hoore ni..nk tgk la!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harus , Wajib tengok .. sangat the best!

      Delete
  3. best erk dua-dua cite ni...hmmm...boleh la gi tengok nanti... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes best ... Hoore2 tu ingat xbest.. tpi mmg the best! sangat tak rugi..

      Delete
  4. Teringin nak tengok. Hee =D

    http://thenurulee.blogspot.com/2012/05/award-of-excellence-ceremony.html

    ReplyDelete
  5. movie aku ada kau ada memang terbaik :)

    ReplyDelete
  6. Hoore! Hoore! memang terbaik

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat best ! tak menyesal tengok walaupun xminat Akim

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen