Cameron Highlands

6:19 PM Yanty Lee 12 Comments

Salam u olls,

Rabu dan Khamis sebelum kita sambut Raya Haji memang Ty dah apply cuti. Tapi kuasa Allah, Xdapat nak lawan sebab Ty xsihat Isnin tu seperti di entry sebelum ni. Tapi Ty dapat cuti sakit dari Hospital. Cuma masuk ke pejabat separuh hari pada hari Selasa lepas Ty buat follow up di hospital. Alhamdulillah Ty beransur pulih dengan ubat yang Ty ambil ; hampir 10biji wokayh tapi kecil molek ja jadi xdak hal la. Small the pieces gitu.

Patutnya plan mummy Ty nak ke Cameron Highlands dengan family di Penang juga tapi keadaan Ty Xmengizinkan dan untuk Xmenghampakan mummy Ty, Ty pelawa untuk gerak pagi-pagi hari Rabu. Bukan Xnak gerak lepas kerja tapi Ty kena ambil ubat tu 3x sehari dan ubat - ubatan Ty perlu ambil ni mengantukkan jadi pre-caution dulu dan memang tidur awal dan jam 3.30 pagi keriuhan dah menggamit rumah.

Dah pagi-pagi lagi kami 3 beranak pun mula perjalanan, seawal 4 lebih sebelum 5 pagi gitu lah. Berhenti di Tapah untuk sarapan pagi dan sebagai sebelum naik ke Cameron Highlands. By the way, terserlah di raut wajah mummy dia seronok dan excited.

Pukul 8pagi, Ty masuk di simpang susur krlaur ke Cameron Highlands. Pengembaraan bermula.



Perjalanan yang berliku-liku berjaya Ty rentasi dalam 1jam lebih kami sudah berada di pekan.


Ini Ty snap masa dalam perjalanan. Berhenti tengah-tengah jalan ni. Kerja gila. Selamat Xdak kereta.

Meh cuci mata sikit.

















Okay, Ty Xbeli apa sangat macam kakak dan mummy yang sakan membeli itu dan ini. Dari teh, buah cinta, tomato, pokok lily,jagung, souvenier,bantal,strawberry [pulun petik] dan tak tertulis lah Ty nak habaq. Yang bestnya bila mummy suh stop sebab dia nak beli ubi keledek dsb kat tepi jalan dan memang ramai orang stop kat situ sebab ada kedai makan. Lawaknya bila Ty tunggu punya lama dalam kereta dan mula hairan pa la dia dok pi borong. Bila pi tengok, dia dan kakak Ty baguih punya dok perkena DURIAN. Sabaq ja la weyh. Ty xjamah sebab Ty xrasa lapaq nak kedarah durian, oh Ty bukan hantu durian & memang fail bab makan durian.

Nak tau apa target Ty bila jejak kaki di sana?

Meh nak tayang,



Yeah! It's ROSES!!
Dekat area Kea Farm, macam ada pasar dan kat situ lah Ty dah set up untuk "borong" bunga ros sahaja. Dah memang Ty borong hampir habis 2 kedai. Kelopak bunga ros pun Ty borong sebab nak bawa pi kubur nenek dan datuk Ty. Auntie-auntie tu semua happy gila bila Ty habis borong bunga kat kedai depa. Ty balik Penang balut somejadi bagi kat kawan Ty sempena besday dia dan juga si Ein.

Rumah Ty penuh dengan bunga ros sempena Aidil Adha.
posted from Bloggeroid

12 comments:

  1. Cameron Highlands,tunggu kedatangan ku :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Çik Adieb, kirim bunga ros boleh?! Hehe....

      Delete
  2. air paip campur cordial strawbery pun sedap :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...paipsi strawberry?! Pernah buat ke ni...?!

      Delete
  3. penah la kot :P kat cameron minom air paip pun xterase besalah la..sedap kot sejuk #phew

    ReplyDelete
    Replies
    1. Euw sabaq je la... Dahaga sgt ka?! Mcm2 r..

      Delete
  4. Replies
    1. Terdesak sgt ka sampai air paip pun nk diteguknyer yumk?!

      Delete
  5. Memang best kalau dapat pergi Cameron Highland ni.. salah satu tempat yang saya suka pergi dan tak pernah jemu. Tapi sekarang ni dah musim hujan macam bahaya pergi sanakan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup sebab musim xmenentu tu yg Ty pun gerak pgi x mesti dh gi mlm hri selasa.

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen