Delicious | Straits Quay , Penang

12:07 AM Yanty Lee 8 Comments

Salam u olls , 

Buat Kak Hainom OKje , Ty ada je ni cuma xberkesempatan nak berblogging dan berblogwalking

OKay semua , pernah menjamu selera di Restaurant Delicious  tak? Sebuah restoran yang sangat tenang dan santai untuk lepak tak kira dengan kawan , pasangan mahupun seisi keluarga. Dan bulan lepas Ty sempat lah bawa ex colleagues Ty ; Durghashree & Praweena  ke Straits Quay , Penang untuk dinner  sempena hari jadi sis Durghashree dan sebelum pembedahan Ty lah kiranya sebab tu Ty boleh makan sesakan ni semua dan have fun with the girls.

Actually , dinner  kami sepatutnya di Chili's Grill & Bar Restaurant di Gurney Plaza tapi sebab jalan sangat jem so terpaksa shoot terus ke hadapan ke arah Straits Quay. Alhamdulillah , walaupun ramai rakyat jelata tengah bersantai di sana , kami masih berpeluang untuk sama-sama makan dinnerMy 2 girls  sangat lapar. Sampai je terus tuju ke arah restoran dengan hanya satu niat ; nak MAKAN ! 
Yeah , order macam betul sangat lapar nya u olls , tapi my olls nak habaq sangat BLOATED

Our dinner also as celebrating the birthday girl ,

okay u olls , ni menu dia bukan sejenis makanan naaa...

 
Carbonara Spaghettini with Oyster Mushrooms, Beef Bacon, Oregano & Cream

Traditional Nasi Lemak with Ayam Rendang, Sambal Udang & Traditional Accompaniment

Classic Beef Lasagna

Teriyaki Salmon Steak with stir-fried Soba noodles, Pea Sprouts & Asparagus

Hurm , amacam ada yang rasa terliur tak? Teringin ke? Makanan sedap la juga , yang konon tekak kampung tu jadi la separa bandar sikit tak la sampai suruh lupa daratan dari mana asal tapi sekali dua tiga kala kena la sesuaikan diri dengan makanan ala barat dari dok asyik tibai sambal belacan , petai , jering etc ok u olls. Opsss! Kalau yang kat KL boleh la terjah cawangan sekitar KL. Yang di Penang , leh santai kat Straits Quay dengan pemandangan laut dan kapal-kapal mewah persendirian yang ada di port. Cantik view di waktu malam , tempat yang sesuai nak bersantai dan lepak ringankan kepala yang tengah kusut.

8 comments:

  1. kecur liur lah ty!!!...slurpppp..... lasagna tuuuu....carbonara tuuuuu.... nasi lemak!!! OMG... salmon steak..... :O

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabaq2 mak buyung , adoiii bersalah plak Ty post pastu mak buyung yg mula comment. Datang KL / Png Ty bawa Awin pi makan sedap2 ok?

      Delete
  2. Replies
    1. ni baru sikit je 1 post selepas menghilang kejap kak Sue. More to come. Hehe...

      Delete
  3. Memang terliur tengok salmon tu...... walaupun perut dah kenyang ni Ty....
    OKje tak pernah bercuti kat Penang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meh r bercuti , mknan kt Png mmg xkn mgecewakn..

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen