Èid U£ Adhã 2012

10:27 AM Yanty Lee 20 Comments

Salam u olls,

Walaupun Aidil Adha dah lepas tapi Ty baru berkesempatan nak update tetapi tidaklah semeriah mana pun sambutan di kampung cheq, Penang.

Just nak share yang apa Ty dan family also best friend Ty melantak during raya haji ni dari masakan terhebat oleh air tangan chef mummy Ty ni. Tu dia, bila update time tak sihat ni perut pun berkeroncong. Sabarlah wahai nafsu dan perut ku.

Ni dia menu Aidil Adha di teratak Ty sekeluarga;


Dalcha Daging Kambing


Ayam Masak Merah


Daging | favberet i, U olls!


Rendang Ayam


Kerabu Timun Cabai Bawang Nenas


Nasi Tomato


Makanan dalam bekas yang boleh pusing sambil jerit Wang Besar2X


Ni la BFF cheq, Ein namanya | Huntoong dia dapat sejambak bunga ros di hari raya ngam dengan warna baju dan tudung dia yang memang ada corak bunga ros juga. What so coincident.

Ha, sedap tak?! Mummy Ty masak memang sedap,neat dan membuka selera.

Cepatla baik,nak tibai macam2 food ni. Adoyai..

posted from Bloggeroid

20 comments:

  1. sedapnye.....byk dishes n sume nmpak sedap....
    org penang mmg pandai masak kan????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak ke Intan? Common Dishes guess so... sgt yummy! Woooohoooo ye ke?!Tapi Ty xpndai masak sgt pun tgh in the process tuntut ilmu dri my mummy.

      Delete
  2. kalau Ty suka daging, saya pula suka daging kambing...
    dalcha daging kambing tu nampak menyelerakan...
    nyum nyum nyum...^___^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ty xsuka mutton, xtau knp...tekak.xleh go gitu..hehe..tapi masak kurma leh la telan..Ty agak la pelik memilih makanan n masakannya. Haha.. Sedap...meh la mkn umah Ty,Herma....

      Delete
  3. semua tue pun saya suka!!!!

    takpe la ty kalau xdpat datang kenduri. saya paham. yang penting utamakan kesihatan dlu ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Argh..srabut2 fikirkan event kenduri Kira.adoii haiii sedih2

      Delete
  4. Sungguh membuka selera tengok hidangan yang mummy TY masak tu.. Banyak pulak tu lauknya.. Best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..nt meh la makan bila2 mummy Ty masak..

      Delete
  5. Replies
    1. Haruslah , Rozuan. Nama pun raya kan. Hehe..

      Delete
  6. Tyyyyy... banyaknya lauk...sedap pun ye...hish...teringin pulak...ha..ha.. OKje tak masak apa pun raya haji hari tuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe , Mak Ty yang OTAI masak ni , kami tlg skit tapi melantak je lebih. =)

      Delete
  7. bestnya tgk lauk2 yg ada tu... :D

    ReplyDelete
  8. makk aihh banyaknyaa lauk .. sedap tu .. hihi utk perut ty .. bertabah lah :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah Mak I yang masak harus lah banyak... Tu r bertabah bersabar je la Ty dan perut.

      Delete
  9. meriahnya makanan..bikin akak lapar la pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi...sabar erk...klu nk kn msk sndri la..takpun cri kt kdai...

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen