Malware Ahead

4:50 PM Yanty Lee 24 Comments

Salam u olls , 

Semalam Ty dimaklumkan oleh Hafiz Rahim yang blog Ty tak boleh dibuka masa dia sedang berblogwalking

Gara-gara oleh malware

Daripada dah nak terlelap lena sebab baru lepas makan ubat terus gelabah. Terima kasih ye Hafiz Rahim , dan juga geng WeChat ; Farah , Oshin , Farhana dan Abang Melastik Bintang juga geng Whatsapp ; Abang Ben Ashaari , Kak Sue Izza , Qaseh , MK Syahir yang banyak tolong Ty untuk cool down dan ajar Ty apa nak buat untuk avoid dari malware.  

Syukur alhamdulillah lepas remove  blog Hye Bro dari bloglist Ty , kengkawan kata dah boleh jejak di blog Ty. Maaflah Bro Framestone , bukan niat nak remove , nanti blog bro dah kembali okay , InsyAllah Ty masukkan ke dalam bloglist Ty dan memudahkan Ty berblogwalking nanti.

Mudah-mudahan lepas ni blog Ty dah tak terkena lagi dan punca sebenar Ty xpasti kenapa. Ada yang kata mungkin di blog Hye Bro ada iklan atau apa yang didetect kot. 

Anyway , thank you so much guys. Sangat terharu sebab ada yang concern bagi tau Ty hal ni dan rupanya da juga yang nak drop by  blog xseberapa Ty. 


24 comments:

  1. siap dpt dance plak tu...weeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee harus la joget bila blog dh boleh buka.. hehe

      Delete
  2. it's ok.. lagipun, kita sama2 blogging, tak salah pun take care satu sama lain... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank u again..kawan alam maya kdg2 lgi best cuma xpernah jmp je lgi... Hurm...

      Delete
  3. haaa td kan malware ni ade...serius tak tipu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeye je. .. Org lain commenting tdi ok je... Nk malware sebab blog sapa plak dlm bloglist ty?

      Delete
  4. tolong menolong amalan mulia..mana la tau, hari lain blog kitorang plak yang terkena..mungkin orang lain boleh tolong inform plak. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sgt mulia jasa mu dikenang. tu la ntah la hope in return Allah akan balas. Ty hny mmpu ucap terima kaseh je.

      Delete
  5. Serba salahkan ty...tp nk buat cam ne.... Nk menyelamatkan blog sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'a agakla juga serba salah , tapi betul nak selamatkan blog sendiri. Tapi Bro dah tahu dan dia pun kata memang ada masalah dgn #HyeBro.

      Delete
  6. Replies
    1. tapi Ty buka blog blog akk ok je ntah la xfhm juga la benda ni...

      Delete
  7. takpelah utk kebaikan kita juga tu.. !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.... takde la baik mana tapi xbest la banyak entry nak hilang. blog baru la kalau dah gawat..hehe

      Delete
  8. no prob Ty... sekadar membantu je... atleast lepas ni dah tau nak buat apa kalau kena serangan Malware..

    ReplyDelete
    Replies
    1. =) Tq so so much! InsyAllah , kalau gelabah lagi korang semua ada kan.. Hehe

      Delete
  9. patut akak masuk aritu pun ade kena warning......
    untung ramai amik berat kan???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha xde la mana ada ramai amik berat , sekdar BW je si Hafiz tu , Yang lain cool down utk Ty settle kan je hehe...

      Oh ye ke akak, Ty update buka try Android ok je tu xtahu bila masa tapi bila buka tru lappy trus remove mana patut.

      Delete
  10. Siap ada tarian kegembiraan tu. Hehe.. Itulah.. Semalam ramai yang terkena malware ni kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harus la ade tarian... hehe... gumbira namanya. Yes sgt ramai.

      Delete
  11. bila kesan malmare mmg trafik akan jatuh sbb org takut nak lawat blog.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan bro Sop. Haih walau discanade blog yg malware.. Tpi syukur rmai yg comment n drop by dri biasa lately.

      Delete
  12. Ty.... oh Ty.... ada ke ni...he..he.... senyap je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kak... ty ade!!!! terjah entry bru ty...mknan lgi!!

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen