Istanbul Aku Datang

9:47 AM Yanty Lee 42 Comments

Salam u olls,

Dah lama xreview apa-apa filem sebab dah lama xjejak kaki ke panggung.



Sinopsi : Dian(Lisa Surihani) ke Istanbul untuk buat short course selama 3 bulan di universiti yang sama dengan kekasihnya, Azad(Tomok) yang mengikut pengajian dalam bidang perubatan. Dian juga berniat untuk membuat si kekasihnya akan melamarnya dalam tempoh 3 bulan. Namun pelbagai dugaan yang dialami dalam masa seminggu dua berada di Istanbul. Dian ditipu oleh seorang pemuda warga Istanbul dengan mengambil duit deposit selama 3 bulan untuk menyewa di sebuah apartment di mana dia sebenarnya serumah dengan seorang lelaki juga warga Malaysia yang telah lama menyewa di situ, Harris(Beto). Dian terpaksa menyembunyikan perkara sebenar dari pengetahuan Azad agar tidak menimbulkan srbarang masalah tetapi akhirnya Azad telah mengetahui dan sangat marah,Harris ingin menolong Dian walaupun selama mereka serumah selalu bergaduh tetapi Harris ingin cuba untuk menjelaskan hal sebenar kepada Azad. Keadaan menjadi tegang bila kekasih Azad,Melis juga datang ke rumah Azad ketika Dian dan Harris di sana. Dian terasa dieprbodohkan kerana ditipu selama ini. Azad meminta maaf dan mengajaknya berkahwin,Dian dilemma. Akhirnya Dian terpaksa memilih antara lelaki yang telah lama dikenali atau yang hanya kenal dalam tempoh seminggu dua. Hajat Dian untuk berkahwin dan bergambar sebagai pengantin di negara Istanbul termakbul dengan pilihan yang dibuatnya, Harris.

Genre : Komedy, Romantik.

Ty suka filem ini, watak Azad sejibik Ty rasa memang Ty pernah alami sedikit sebanyak dan part mana xperlu lah nak habaq kan. Dan apa yang watak Harris cuba sampaikan adalah sebuah nasihat juga buat diri Ty, "xsemestinya orang yang ditipu semuanya bodoh".

O'God, I wish I deserve a future life to be with the character of Harris that doesn't like to humilate and insult also rude. So I'll can tolerate and be nice too as what am I now rather that bloop up my anger and yell back for those doesn't know what is appreciation and sacrifice.
posted from Bloggeroid

42 comments:

  1. ok aku baru tgk cite ni semalam..superb...
    redfilm coool~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sgt superb beb... Sefih lawak romantik... Ty pun nk jdi mcm Dian leh x..pi jauh2..mn taw jmp jodoh kn lol

      Delete
    2. errrrr...perlu ke camtu =.= aku nak p jauh2 bcuti!! huuuuuu~ nak p japan osaka~ sushi..unagi..ok tliur... :P

      Delete
    3. perlu la kot kan jodoh kita taktahu jumpa kat mana dan siapa. hehe.. nak ikut la makan sushi.. yummy...oh takoyaki!

      Delete
    4. huhu jom! sushiking...ty belanje k ;D unagi~~~

      Delete
    5. Ty belanja , hurm boleh2 ty xmakan unagi lain2 ok la... dtg la Alamanda gi Sushi King!

      Delete
    6. fuh...bile tarikh luput tawaran ni??

      Delete
    7. Hari ni la.... Dh tu next time dia la yg blnja...

      Delete
    8. =.= siot infom lambat..da melepas sushi... #sigh

      Delete
    9. Hurm.....xsiot mana la... Dri ptg dh gtau...smpt kn llu dinner sushi?!

      Delete
    10. dinner sushi?? ty tau ke wat sushi..lau ty tau sonang ah...makan tepi tasik sudaaa XD

      Delete
    11. Haha buat? alat2 nak gulung sushi pun xde camne la Ty nak pandai buat sushi,amboi romantiknyer makan tepi tasik....so sweet huh.

      Delete
    12. errr sweet ek..lau camtu kite makan tepi bustand je la.. XD

      Delete
    13. hurm lagi unique , lain dari yang lain.... cool!

      Delete
    14. cis =.= lau cam tu xpe la..xjadi la kuar :P ahahaha

      Delete
    15. LOL sgt keji! ok Ty pun sep duit!

      Delete
    16. :-p ...hurm ada gaya macam still study ke? Wah...

      Delete
    17. how do i know liao.. =.= asking meh...malu bertanye sesat jalan...aku ade gaye budak study x??

      Delete
    18. Hurm... Xde.... Tpi cam cina bukit xreti speaking... Euw! Ty dh kj. Xstudy dh..

      Delete
  2. Replies
    1. Kenapa advance pula.. Ty rs ty dh lm xlayan movie FS...hehe...

      Delete
    2. advance sebab yanty tgk filem yg baru tayang kat panggung.. e, ye kan? masih baru kan? hee~

      Delete
    3. Ooo...haah... 8 nov tpi terlebih advance nye Ty tgok kt Mentakab... Jauh kn...hihi

      Delete
  3. Best ke ty?..... Okje minat Lisa tu...tp tomok tu mcm kurenggg je....

    tapi kalay layan boleh aje

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ty memang suka Lisa. Lakonan Tomok mmg agak mpk xnatural la sikit. Oklah. Huh cer ni memang bedt bukan cerita cibta yang biasa kita tgok and sgt touching. Klu nk tgok kt wayang, bawa Ty. ..rasa xjmu if tgok again.. Hihi

      Delete
  4. buah hatiku lisa surirumah..hehehe

    ReplyDelete
  5. suka tgk lisa surihani...beto pun cam best je kan????tggu kat astrofirst je la nnti..huhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adoiiii xfeel la tgok kt Astro1st.. Yup memang lakonan Beto & Lisa sgt superb.

      Delete
  6. ty ... dah lama akk xg tgk wayang .. ni ty tgk kt star mall ke semlam?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama Ty pun sibuk kj dan sakit kan, mn de ms ikut pkmbangan seni dan semasa. Yup Ty redah Jerantut-Mentakab semata2 isi masa keboringan di Star Mall.

      Delete
  7. mmg best pun cite..suka tgk..rasa nk tgk lg

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat rasa cam xpuas je tengok, 100X tengok pun xjemu.

      Delete
  8. ramai yg review bgth citer ni best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Tom , memang best! gi la tengok..

      Delete
  9. wuuwuu :( still bz study xdapat nak tengok lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe , nnt dh settle study boleh tengok, xbeli DVD namanya kena download la..

      Delete
  10. Replies
    1. Sangat best.. Terjah panggung jgn xterjah...

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen