Arabian House Restaurant,Bangi

9:58 PM Yanty Lee 16 Comments

Salam u olls,

What u guys had for dinner tonight?

Lepas kerja, niat nak pergi cari durian dan balik je rumah sebab dah semangat nak buat pizza tapi lain pula jadinya bila rasa teringin nak kedarah nasi arab yang dah masuk area Bangi dah pun. Punya melilau dok cari tang mana la ada. Gugel semua siap habis bertanya geng WA. Harapan hampir pudar bila kedai makan yang ada pun macam tak menyelerakan untuk nak masuk dan menikmati hidangan makan malam. Tapi sedang melulu je mengikut arus jalan, ternampak signboard Arabian House Restaurant dengan meter dan arrow ke kiri. Apa lagi? Terjah time la u olls!

It was my first time to be there, dengan meredah jalan sahaja. Alhamdulillah, Ty sampai. Terasa jauh nya la pula bawa diri tapi tak pun. Sebab lama tak makan nasi arab jadi buat kali ni makan malam Ty yang huh! sangat berat.



Kabsah Quarter serve with rice.

Sangat terkejut bila Ty tengok waiter tu nak serve Ty. Macam nak suruh Ty cover 1 minggu yang Ty tak boleh makan je sebelum ni.Maafkan Ty, Ty memang xboleh nak habiskan dan xberniat nak buat nasi tu nangis. Yang penting, sangat sedap. Hanya RM12.



Yang ni pula Mandy Chicken.

Sangat sedap. Sehingga menjilat jari u olls. Selamat pinggan tak boleh makan dan pastinya bukan Ty la habiskannya. Juga RM12 .

Ty xsabar nak ajak family pula, sebab tempat makan sangat cantik yang rasa berada di kedai makan mewah gitu. Simple je but nice place to had a hang out.

K la, nak bermimpi sudah kerna terlalu kekenyangan dengan kepala hotak yang berat dengan lotsa tonnes of work to be done til my last breath. Huh.. Night u olls.

Assalamualaikum and enjoy your meals. Daaa....

posted from Bloggeroid

16 comments:

  1. owhhhh...rasanya kena pegi jugak ni makan nasi arab!!! owhhh owhhh owhhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awin, nanti balik Bangi ajak asben gi erk.

      Delete
  2. wah...mmg plate tu besar ..leh makn 3 org kot...so berbaloi ngan harganye....
    untung dok sana..mudah dpt variety of food!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huh , tapi yang tak boleh tahan tu plate Ty yang sangat besar. Boleh la ada makanan kat sini tapi kalau kata variety of food tu Ty rasa my hometown ; Penang lagi best. Penang is heaven of foods kak Intan.

      Delete
  3. nasi arab mmg selalunya banyak la ty...selalu akak makan mesti kongsi..huuhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la , berlagak sgt nak makan lain2 sebab nak rasa aku punya nasi ko punya nasi , ni la jadi nya. Lepas ni kena gi reramai baru meriah sikit sebab sharing is caring kan? Hehe

      Delete
  4. TY....hubby OKje suka nasi Arab tau ...kat mana tu TY? Nape tak ambik gambau kedai tu? Area Pizza Francisco ke?... Nampak macam best aje ...he..he... yang nasi warna putih tu...

    Nak tanya sikit Ty selalu gi Penang ke? sebab mcm kadang kat Penang, kadang kat KL

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Hainom OKje , Grr.. Ty dah lapar sgt la tak de mood nak ambil gambar dalam ke luar kedai makan ni dah semlm. Hehe. Bukan2 , area atas dari Red Wok (Steamboat) tu. Xla putih semua ada warna sikit tu , Sedap jugak nasi Mandy tu.

      Kak Hainom , Ty orang Penang yang merantau ke Putrajaya atas urusan kerja sahaja. Ty kerap lik Penang sebab keluarga kat sana.

      Delete
    2. Sebenarnyakan OKje mencari2 red wok tu kat mana Ty he..he..
      Org penang lagi tau ni!!!

      Barulah paham sekarang ni he..he.. patut le kejap kat Penang nanti tiba2 cita kat putrajaya plk!ha..ha..

      Delete
    3. Haha , adoii jom la kita pi sekali nanti bila makan kat Red Wok .. Tau JPJ x? Kalau tau terus je lagi.. bertentangan je dengan Austin Steak House!!! Yummy! Hehe...

      Delete
  5. bangi kat blah mne? nk cuba lah..

    ReplyDelete
  6. memang fav MB la kalau makanan arab...

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk fav , boleh r rekemen kat Ty mn tempat best lagi

      Delete
  7. best tu..teringin nak singgah..tapi wife asyik cakap tak nak je..hahaha

    entry terbaru : Pulut Kuning Kaum Nyonya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lorh bawa je la dah sampai wifey sure kn mkn juga kan?

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen