Sunday Day Out

9:21 PM Yanty Lee 2 Comments

Salam u olls,

Ahad yang lepas-lepas punya story mory. Okey, Ty, mummy, kak Ros, kak Zila dan Aqish ke Lowyat untuk trade-in 2 buah laptop dan dapatkan laptop yang baru (urusan mummy & kak Ros). Tapi Ty park kat Sg.Wang so keluar pintu Giant nak ke Lowyat dan kami telah menyaksikan betapa sedihnya seorang ibu bersama 3 orang anak yang duduk di kaki lima mengemis; si kakak tidur di sisi ibu, si abang pula menangis dalam keadaan telanjang bulat dan si adik (bayi) yang sedang menyusu. Bersyukurlah kita lahir di dunia ni sebenarnya dah cukup mewah berbanding mereka yang lagi miskin ni.

Back to the main story,

Semasa tengah berunding nak jual beli, Aqish pun sibuk men desktop touch screen, berjalan sana sini, ye la dah dapat kaki katakan. Pastu tinggalkan mummy dan kakak dan kami berjalan dengan niat nak cari new purse untuk Note. Tertiba pula nampak Big Apple, beli 6 pieces of donuts.



Sambil tunggu mereka dengan urusan jual beli, makan donut di Starbuck dengan minum Mocha Praline. Yang tak tahannya Mocha Ty dihabiskan si kecil,Aqish.





Lepas saja urusan jual beli, kami pun gerak ke Kampung Baru untuk makan malam. Dan kami ke Nasi Lemak Ct Garden.













Haa.....adik Aqish pun makan nasi lemak tu. Seronok dia dapat berjalan sakan. Dalam kereta masa nak balik Putrajaya dia tido nyenyak.

posted from Bloggeroid

2 comments:

  1. Ty ,.....okje tak pernah makan kat kg baru... tsk tau pun mana port yg sedap,....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nk kt sedap sesangat xde la sis tpi boleh la nk de rse n isi perut. Sis klu msk lgi sedap kot.hihi

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen