Menu Berbuka Puasa Dari Malaysia Ke Timur Tengah Di Grand Bluewave Hotel Shah Alam

3:00 AM Yanty Lee 19 Comments


Salam uolls , 

Yeah! Puasa dah dekat. Tapi masih mencari - cari di mana nak berumpul rakan sepejabat , kawan masa belajar atau kaum kerabat ahli keluarga dari segala pelusuk. Meh baca entri Ty ni sampai habis.

Grand Bluewave Hotel
Ramadhan kali ini , lebih 100 menu juadah akan disajikan kepada pengunjung nanti sepanjang bulan Ramadhan yang mana Grand Bluewave Hotel mengetengahkan menu dari Malaysia ke Timur Tengah.

Bagi yang memang gemarkan masakan dari Timur Tengah , pastinya akan menjadi Grand Bluewave sebagai spot berbuka puasa nanti.

Bila Ty ke sini , ramai yang akan cakap - "Makanan kat situ , memang sedap-sedap". Dan Ty tak menafikan sebab memang sedap , jadi sangat recommended.

Antara menu hidangan berbuka puasa di Grand Bluewave Hotel
 
 


 

 
 
 








 



 



 





 

 

 


Harga Pakej Berbuka Puasa di Grand Bluewave Hotel
Promosi buffet bermula pada 17 Mei - 14 Jun 2018 yang bertempatkan di Royale Songket Restaurant.
- Dewasa : RM125/-
- Kanak - kanak : RM65/- (4-11 tahun)

Tak usah tentang ibadah solat Maghrib dan terawih , ada Imam yang akan mengetuai solat nanti di surau yang telah disediakan.

Grand Bluewave juga akan megadakan projek amal kebajikan ke rumah anak - anak yatim juga sempena bulan Ramadhan.

19 comments:

  1. semua menu nampak sedap dan menyelerakan

    ReplyDelete
  2. Wow! Menu Timur Tengah tu memang nampak menarik! Now semua hotel dah start cari signature and uniques dishes untuk tarik pelanggan kan. Tak sabarnya nak berpuasa!

    ReplyDelete
  3. amboi datang tmpt kita tak bagitau. duduk shah alam tapi tak pernah ke sini heheh .ada rezeki boleh la cuba nnti

    ReplyDelete
  4. Memang banyak pilihan dekat bluewave ni. Ana paling suka nasi arab dia. Sedap sangat. Menu bakar2 pun best. Berbaloi sangat berbuka dekat sini.

    ReplyDelete
  5. Wahhhh banyaknya pilihan makanan di BLUEwave hotel nie yer. Meriah betul. Dessert table dia paling menggodakan betul. Rasa nak ngapp je semua

    ReplyDelete
  6. Dah dekat sangat ni. Semua menu nampak sedap. Dah terliur tengok. Ikan dan udang goreng tu jarang nampak ada untuk menu Ramadhan. Selalunya bakar atau berkuah.

    ReplyDelete
  7. Banyaknya menu2 yang best ! Terliur tengok.paling best seafood tu.memang patut masukkan tempat ni dalam list tempat berbuka nanti

    ReplyDelete
  8. Ni boleh beritahu adik yang dok dekat shah alam tu.. suruh dia pi sana.. memang menu-menu kegemaran dia ada dekat grand bluewave ni.. TB geram tengok pencuci mulut tu.. slurrpp

    ReplyDelete
  9. Muqlubah Rice tu memang sangat kenyang bila tengok belum lagi rasa hehehe nasi dengan ada ayam sekali dalam tu menggiurkan kita lah nak makanan masakan Arab kat sini lah..

    ReplyDelete
  10. Hidangan dari Timur Tengah ni boleh tahan juga menggiurkan. Banyak menu makanan yang belum pernah eiza rasa. Dapat tengok gambar pun jadilah. Hahaha.

    ReplyDelete
  11. Banyaknya makanan kat sini Ty..yang mana satu nak mulakan dulu ni..nampak pun sedap belaka

    ReplyDelete
  12. Aduhh banyaknya pilihan dan nampak sedap2 semuanya. Kalau Bella pergi berbuka puasa, mesti nak makanan Malaysia jugak. Tapi hidangan Timur Tengah tu nampak sedap juga. InsyaAllah kalau ke Shah Alam bulan puasa ni, Bella akan singgah kesini nutuk iftar.

    ReplyDelete
  13. wah bulan puasa ni pun x Boleh nak kurus camni.. Maklumla bnyak buffet ramadhan yg sedap2 camni

    ReplyDelete
  14. kecur air liur tengok macam-macam hidangan ada kat sini. semuanya nampak enak dan sedap...dahla dekat ngan rumah..bln posa blh terjah ni

    ReplyDelete
  15. perghhh foods dia memang mengancam.. sesekali kena makanan timur tengah memang terbaik..tukar selerapula, asyik makanankg pun mcm bosan jugak..presentation pun dh cukup memukau

    ReplyDelete
  16. Wah konsep pun menarik Timur Tengah gitu. Hidangan menu dan masakan pun menarik ja nampak sedap dan menyelerakan. Suka tengok pilihan menu yang banyak ni.

    ReplyDelete
  17. Berlumba-lumba dah hotel dan restoran memberi hidangan menu yang istimewa masing-masing. Sesekali berbuka makanan Timur Tengah pun ok gak..tak lah jemu dengan hidangan lauk pauk yang sama je kan

    ReplyDelete
  18. Kere nih Grand Bluewave Hotel buka 100 meny bagi para pengunjung yang berminat menikmati sajian makanan ala Timur Tengah. Apalagi saat berbuka luasa nanti nih makanan menggoda sangat 😊

    ReplyDelete
  19. sedapnya tengok menu menu dia ni

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen