Berbuka Puasa Dengan Durian Goreng di Flamingo Hotel, Pulau Pinang

11:09 AM Yanty Lee 19 Comments


Salam uolls,

Masih tercari-cari Buffet Ramadhan? Jom buat tempahan dan nikmati pelbagai jenis menu menarik yang ada di Flamingo Hotel Pulau Pinang.




Menu menarik yang disajikan

STALL DI LUAR - TEPI SWIMMING POOL
{Kambing Bakar - Sos BBQ & Pudina}
*Hari Jumaat , Sabtu & Ahad sahaja*

{Cempedak / Pisang / Ubi Keledek / Durian Goreng}

{Sosej + Ayam Goreng Berempah}

STALL DI DALAM KAFE
{Mee Udang}

 Lauk - Pauk Station ;














Dessert Station ;












Paling special di sini ada menu berasaskan buah durian. Buat pengemar atau lebih sesuai dengan panggilan 'hantu durian', pasti akan ternanti-nanti untuk makan Durian Goreng.


Ye, menu Durian Goreng ini menjadi ramai tetamu seperti tak menyangka apa akan rasanya. Semestinya sedap. Di goreng sepertimana cara mengoreng buah cempedak. Kenikmatannya terasa pabila dimakan ketika masih panas.

Bestnya berbuka puasa di sini, permandangan sangat cantik, ada swimming pool dan pantai. Tenang saja suasana ketika berbuka puasa.




Apa yang boleh Ty katakan, juadah berbuka memang membuka selera sehingga kekenyangan. Jadi warga Pulau Pinang mahupun mereka yang berada di Pulau Pinang bolehlah datang dan cuba menu-menu yang sangat sedap di sini.


Harga Pakej Bufet Wau Ramadan , Flamingo Hotel Penang
Harga bermula dari RM75/-.


Sebarang maklumat lebih lanjut dan tempahan, uolls boleh dapatkan ataupun menghubungi :
No. Tel : 048927167

Nak ke sini tak susah pun, Waze dan Maps pasti membantu uolls ke sini dengan pencarian Flamingo Hotel.

SALAM RAMADHAN!

19 comments:

  1. Wow. Berbuka puasa di tepi pool ala-ala macam movie kan. Lazatnya makanan tu. Kalau berkesempatan, maybe boleh bawa abah berbuka kelak kat situ.

    ReplyDelete
  2. Fuyyo! Mewah betul makanan kat sini ya! Harga pun murah je kot! Kalau kat KL, buffet macam ni mesti dah cecak RM100 lebih dah. Tapi jauhlah pula kat Penang! Huwarghhh

    ReplyDelete
  3. There's just so much food for that reasonable price! Can I just have durian goreng? I'd be happy!! No need to eat other things. Haha

    ReplyDelete
  4. Sedapnya Yanty, wah seronok la Yanty balik Penang dan dapat berbuka kat Flamingo Hotel ni. Pilihan makanan banyak yang sedap dan buat akak terliur, harga pun berpatutan dan reasonable..susah nak dapat harga buffet bawah RM100 kan..

    ReplyDelete
  5. rojak buahhhhh...
    jeruk buahhhhh...
    help help.. x boleh tahanlah mcm ni
    ptg ni nak cari jugakkkkkkkkkkk..

    ini memangbkejam punya blogpost..😂
    harga menarik. berpstutan dgn menu
    yg disedia. durian goreng.. sedapnya

    ReplyDelete
  6. Ketupat sotong masak lemak tuh nampak menariklah. Tak pernah rasa dan makan. Nampak sedap. Dannn durian goreng tu memang rare. Nampak sedap je...boleh try nih. ..

    ReplyDelete
  7. macam chipsmore la ty ni. kejap kat kl kejap kat penang haha mana satu nih,. anyway nampak sedap./ bila lagi nak bawa kami pi sana nih

    ReplyDelete
  8. Aida pernah 1x makan durian goreng. Time tu holiday di bkt merah lake town resort. Sedap nyer mak aii! Pastu x jumpa dah durian goreng.
    Best nyer la situ. Kalau dpt swimmimg, wow best :-)

    ReplyDelete
  9. Durian Goreng tu tak sangka sangat boleh buat macam tu tapi bila gigit memang kuat sangat rasanya.. Best lah tak pernah nak cuba buat macam tu kalau jual tepi jalan ni mesti mahal Durian Musang King Goreng hehehehe..

    ReplyDelete
  10. Where is the Handsome F&B Manager... lolz.. Kinda miss this place and I did joined their CSR event last year... the food sedap jugak but this year special a bit.. ada Durian Goreng... ish ish ish..

    ReplyDelete
  11. All our local dishes, the food looks really delicious, if only I was in Penang, I'll surely drop by and test out the food for myself.

    ReplyDelete
  12. First time tahu kewujudan durian goreng ni,. Apalah rasa durian goreng agaknya, huhu

    ReplyDelete
  13. Ok tertarik dgn menu dia yg femes iaitu durian goreng.. Hehe.. Setiap masa ada durian ke cmne..kita pnh buat durian goreng..sedap juga mcm mkn cempedak..tp kne panas2 bru sdp.. Lauk2 dia pon menarik dan harga sempoi lah.. Rugi xmai sini sbb dpt mkn tepi pool lg.. Hehe..

    ReplyDelete
  14. wahhhh pelbagai juadah dihidangkan di flamingo nie yer. rasa nak baham je semua. kenapalah baca blog nie pagi2, nak mengadap lagi 13 jam nie macam mana lah agaknya. anyway, s=first time dgr menu duriang goreng. mcm mana lah agaknya rasanya kan.

    ReplyDelete
  15. Durian goreng tu favorite I lah Ty. Haritu sebab kenyang sangat . Kalau tak memang makan banyak lagi. Suka sangat kambing golek dia .

    ReplyDelete
  16. Best gila hotel ni..
    Saya suka hotel ni sebab tepi laut. Pernah gak makan ramadan buffet kt sini dlu..not bad..durian goreng tu mcm best ja!

    ReplyDelete
  17. wah ketupat sotong pun ada kat hotel di Penang ni. Biasa makan kat teganu jer. Memang best tengok semua juadah buffet Ramadan kat sini.best yer kalau dekat, memang nak terjah jer rasa

    ReplyDelete
  18. ni antara menu rare sepanjang sis baca tentang buffet ramadhan.. rasa dia sedap tak?? ade macam feeling makan cempedak goreng?? kenapelah kt area KL/ Shah Alam xde menu rare ni?? jauh sgt nak terjah ke penang sana..huhuhu..

    ReplyDelete
  19. Ish teringin pulak nak rase durian goreng tu. Dah la mmg hantu durian. Kalau mcm ala2 cempedak mesti rse nye sedap jgk. Durian rangup.

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen