Hari 1 : Bercuti di Pulau Mabul - Dragon Inn , Semporna

7:43 PM Yanty Lee 8 Comments

Wohooaa ! 8 - 11 Mei lepas Ty ke Pulau Mabul. Tercapai juga hasrat akhirnya dan kali ni Ty pergi dengan +Iena Arryiena & kengkawan baru terbina dari pakej - Percutian Jimat Saya [klik]. Semuanya 38 orang.

Group 1 yang tiba dari KLIA - TAWAU

Dari Lapangan Terbang Tawau , kiterorang naik van ke Semporna. Check - in di Dragon Inn dulu sebelum jalan - jalan cari makan dan keperluan peribadi masing - masing sementara tunggu group lain. Dragon Inn ini selesa untuk menginap. Cozy dan permandangan sekeliling pun sangat cantik bila senja.


Petang , jalan - jalan sekeliling sebelum senja menanti hari gelap. Kononnya , nak tengok ikan dan lain - lain dalam akuarium. Rupa - rupanya , hidupan laut ni semua ada dalam sangkar tepi - tepi chalet je. Terlalu high -  expectation sangat. 


Malam nya , kiterorang semua makan seafood . Kenyang gila masing - masing , makan besar tapi sorang bayar hanya RM20/- sahaja.

Pudding Jagung dari Aussh

Sayur Campur Masak Sos Tiram

Butter Crab

Ketam 3 Rasa / Ketam Masak Pedas

Sotong Goreng Telur Masin

Udang Celup Tepung

Makanan malam ala makan besar kiterorang di Seaview Cafe. Jalan kaki je dari tempat penginapan kami. Meleleh tak aiyak liuq ampa? Sedap gila nak mampuih tahap lupa apa istilah  "DIET". Rugi la kalau pergi bercuti nak jaga badan dari berisi daripada mengisi perut dengan makanan sedap - sedap. Recommended !


Lepas menternak lemak , masing - masing bawa haluan masing - masing. Ada yang sambung jalan - jalan , pergi menyumbangkan suara lunak di pusat hiburan keluarga kekdahnya dan antaranya balik ke bilik sambil bergossip juga berehat. A long day to go esoknya.

Mabul  , kami datang !

8 comments:

  1. buttercrab.. awwwrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

    ReplyDelete
  2. pulau kat sana semua cantik2 kan... perrghhh

    ReplyDelete
  3. Menarik... tapi risau jugak nak kesana atas faktor keselamatan...

    ReplyDelete
  4. Wahh bestnya kak ty. Suka suka. Lagi lagi tang makanan tu. Tak pernah cuba buttercrab. Mesti sedap kan. Selalu makan butter prawn je

    ReplyDelete
  5. wahh lawanya! mabullll kak ida datangg bacaaaaaaa jekk HAHHAHAHHA belum berkesempatan ke sanaaa. lagi ty lagiiiii

    ReplyDelete
  6. best nya!!! sy br sekali p semporna, tu pun sbb program form 6 :)

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen