Acar Umbut Kelapa Sawit

10:27 PM Yanty Lee 5 Comments


Acar Umbut Kelapa Sawit

Terkejut, Itu reaksi pertama Ty bila dihidangkan santapan makan malam di teratak Qaseh Dalia. Masa ni Ty , mummy dan geng - geng blogger ke rumah Qaseh , tolong mana yang patut sebelum majlis dia esoknya. Sekali pakej , dari makan tengahari ke malam kami membulatkan perut , mana taknya masakan kampung dengan suasana kampung yang sibuk dengan hal majlis kahwin. 

Nak tahu kenapa Ty terkejut? Ini sebabnya. 


Waduh! Istilah DIET , lupa sat. Sampai lupa diri , menambah baq hang. Licin pula tu. Perkara yang sangat susah la kalau kat umah Putrajaya mahupun Penang. Sesuatu untuk dibanggakan.

Thank you bro Jeeb , bagi pinjam gambar. Ty dah lapar , enset tang mana pun dah tak amik port. Taw - taw dah dok bersila , tunggu nak ngap masuk dalam mulut isi perut ja. Kali ni seorang blogger tak sakit mental gara - gara amik gambar makanan. Eh.

Menu yang jadi ratahan semua ,  Acar Umbut Kelapa Sawit dan menu ni Mummu sendiri pun pertama kali rasa. Bangga sat , sebab Mummy puji , kata Ty dah pandai belajar makan makanan pelik - pelik. Pelik tu sebab Ty yang suka buat jadi pelik.

Feel dia lain , makan ramai - ramai sambil dok bersila dari dok atas kat set meja kerusi makan berkayu mahal import nuh. 

5 comments:

  1. Ya allah cam sedap... nak sgt rasa, sy lum pernah rasa acar klp sawit ni....

    ReplyDelete
  2. memang rare resipi ni..
    nampak macam sedap.. nak cuba juga kalau ada jumpa

    ReplyDelete
  3. Kak Ty dh ade resepi tu pi la buat..ekekke..nk rsa kak ty lak msk..hee :D

    ReplyDelete
  4. ty... umbut mmg sedap...

    klu sebelah suami sy... umbut kelapa masak lemak. Allah... sedap nye. air tangan arwah opah memang spesel

    ReplyDelete
  5. Acar umbut ?? Sedap yeh? Okje pun tak pernah try jugak....sedap eh?
    Tulah kalau malan ramai ramai berebut mmg nikmat!

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen