Menternak Lemak Di Hujung Minggu Bersama Sue Izza

1:40 AM Yanty Lee 5 Comments

Holla !
Weekdays passed by just like that. And here is weekends again.

Mood pagi Sabtu sangat swag . 

Bila Kak Sue Izza kata nak datang rumah , sangat welcomed tapi gua mood sakit jadi manja tak bertempat la sangat nak layan sesi masak cuma readt to eat je. Bila lagi kan nak manja , nanti dah jadi Puan. Eh!

Happy Tummy on Sabtuday!

Ikan Sardin /  Bawal Masak Lemak Cili Api

Kacang Buncis Goreng Suhuun

Oh , my DIET , Im so sorry sebabnya kena paksa makan nasi. Dengan lauk pauk yang sedap tahap dewa. Rugi la kalau tak makn bila Kak Sue Izza dah masak. Tak tahannya , gua request Telur Goreng juga , memang wajib ada ke tak bukan isu dia tapi gedik nak manja sambil susahkan tambah menu. 

Memandangkan Selasa lepas dah selesai buat laporan polis kes kecurian , bebelan dari setiap sudut minta diubah je kedudukan rak kasut. Jadi itulah tujuan utama Kak Sue datang, perut dah kenyang mengemas mana yang patut.

Terbongkang itu perkara wajib.

Lamb Chop

Yeah , makan malam ala western pula. Semuanya hasil air tangan Kak Sue Izza. Walaupun bukan suka sangat makan daging kambing , tapi jamah juga. Sedap sos buatan sendiri dari Kak Sue Izza. Makan hati je la yang lain tengok tambah - tambah bila beria post di IG dan FB. Oppsss , sekali sekala bagi hidup media so-sial gua.

Ada yang tanyakan , kenapa lilin tu perlu ada dan memang makan guna chopstick ke? Well , Im daughter of Lee , memang ada ja chopsticks kat rumah tuk makan bersama juadah. Tapi bak kata Kak Sue Izza , "umah ala jantan, bunga nak buat props bagi cantik gambo pun xde". Last - last apa je dia nampak , jadilah props dia.


5 comments:

  1. Dahlah okje puasa ganti, dtg sini tgk menu simple tp cukup menggiurkan tau huhu....
    Bukan rumah bujang jer props tak cukup rumah kelamin pun lebih kurang jugak Ty hihi

    ReplyDelete
  2. makan.. makan... makannn! yeayyyy! :)))

    ReplyDelete
  3. Dapnyeee ! Lamb chop tu , pergh pergh !!

    ReplyDelete
  4. Sedapnya.. Yumyumyummm..
    #cik candy terjah follow dan klik nuf kat sini (=

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen