Tak Semua Perlu Di Rancang

1:48 AM Yanty Lee 4 Comments

Salam u olls ,

Sedang "bekerja" di pejabat , terima panggilan dari Kak Sue Izza. Pada mulanya , sekadar pertanyaan pasal pendrive dia. Kali kedua call , nak datang rumah dan masak.

Daripada nak makan malam kami je , unexpected I make some havoc and crowded at my place , u olls!

Al-kisahnya , Kak Sue balik kampung dan ke Cameron Highlands , jadi ade la beli sayur dan seangkatan. Tapi bila dah disuruh ajak lah sesiapa Ty nak ajak , memang PM sampai tak terfikir sape dah nak di ajak. Tup tup hampir 14 orang. Panik dah Kak Sue , katanya takut nak masak untuk ramai-ramai. Tapi tak putus Ty dok ajak lagi orang. Cuak Kak Sue dengan Ty.


Disebalik pembikinan masakan untuk makan malam.

Paling Ty teruja bila abe Que Achmad bukan datang berdua dengan orang rumahnya tapi dia bawa Momi. Geram gila la , u olls. Siapa Momi?



Ha ni la Momi yang dah lunyai Ty dan yang lain gomoi. Comel. Suara pun xdengar. Pemalu betul Momi tapi gatai bila dengan orang laki.


Lauk yang nampak simple tapi sedap.


Norain Yusoff , Iffah Afeefah , Nick Eima

Cik Ma , Que Achmad , Najeeb & Mawardi
Antara rakan blogger yang terjah rumah Ty dan menikmati masakan Kak Sue Izza.


Selesai majlis makan malam , Ty sempat mengemas di dapur , ruang makan dan ruang tamu. Syukur Alhamdulillah, dah kemas walaupun penat. Tapi hakikatnya seronok dan dapat berkumpul dengan semua geng blogger. 

Ini la yang dinamakan tak semua perlu di rancang .
posted from Bloggeroid

4 comments:

  1. dapat kumpul sesama blogger mmg best :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul walaupun tak semua ada tapi it's a nice date even dalam rumah.

      Delete
  2. jauh lagi perjalanan saya...anyway i'm new blogger...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai , tak pe nanti dekatkanlah . Heee Selamat Berblogging. Saya sentiasa newbie =)

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen