Permohonanan Program Rumah Idaman Rakyat SPNB

11:06 AM Yanty Lee 8 Comments

Salam u olls , 

Pernah terfikir untuk ada asset atau harta sendiri ? Apa yang Ty maksudkan di sini ialah rumah. Daripada dok menyewa atau tinggal dengan keluarga , apa kata ada asset sendiri setidak-tidaknya untuk masa depan u olls juga. Selain kereta , rumah pun penting untuk diperolehi walaupun rata - rata akan kata harga rumah dan tanah dah meningkatkan , betul tak? Ni Ty nak kongsi dengan u olls semua satu program ; Program Rumah Idaman Rakyat SPNB

Nak tahu lebih lanjut , jom baca!


Syarikat Perumahan Negara Malaysia ( SPNB ) memfokuskan kepada pembangunan rumah mampu milik di seluruh negara melalui pelaksanaan Program Rumah Mampu Milik atau lebih dikenali Program RMM di lokasi wilayah terpilih di Malaysia.

Anda boleh membuat permohonan secara Online untuk Program RMM di laman web SPNB.

Syarat Kelayakan Program Rumah Idaman Rakyat
  1. Mestilah warganegara Malaysia berumur 21 tahun dan keatas
  2. Pendapatan individu tidak melebihi RM7500
  3. Pendapatan isi rumah tidak melebih RM10,000
  4. Keutamaan bagi pembeli rumah pertama  , golongan OKU dan ibu tunggal
Program Rumah Idaman Rakyat setakat ini merupakan projek di negeri Kedah, Perak, Pahang, Melaka dan Johor sahaja.

Info Rumah Idaman Rakyat
  1. Harga jualan rumah di antara RM70,000 ke RM250,000. Manakala unit kedai tidak melebihi RM1,000,000
  2. Konsep pembangunan adalah bercampur
  3. Jenis rumah ;
  • Banglo sesebuah
  • Rumah berkembar
  • Rumah Teres
  • Apartment ( minimum 5 tingkat )
  • Unit Kedai

sumber : mysumber.com

Jadi pada yang berhajat untuk membeli rumah sendiri , boleh lah mengisi borang permohonan secara online.

[klik] untuk pengisian di borang pemohonan.
Ty dah isi !

8 comments:

  1. Replies
    1. Yeah! great! Orang Pahang mesti la pilih Pahang kan...

      Delete
  2. good n great info.. cuba utk mncuba online.. lpas ke x tah.. mampu ke x tah.. sob3x..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isi je la , Ty pun ntah lepas and mampu ke tidak =)

      Delete
  3. miza yang tak koje nih boleh isi kah? sobsobs..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba je la isi , discuss dgn family

      Delete
  4. Menarik nie.. but kene cari isteri dari tempat yang berkelayakan dulu hahahhaa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa pula nak kena cr isteri nya , adehla saba je la

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen