Back to Putrajaya

1:16 AM Yanty Lee 0 Comments


Bendera Putrajaya

Semalam di negeri asal , Penang .
Now? Putrajaya!
Lik Penang just to take washing machine yang mummy daddy nak bagi to us ; Me & sis
I can't sleep seems I reach Penang near 4am. As entry before this,the traffic on highway are JAMMED.
So I just manage to realize from my sleep about 9am. I manage to meet n chit -chat with my lil bro ; SHIDI before he went for a floorball tournament at Dalat.
Me , Kak Ros , Mummy & Daddy working hard to fit in the machine into the car.
Yeye berjaya! We manage! But we take about more than 10minutes to settle down this matter.
Alhamdulillah kitaorg berjaya masukkan jugak.
Lepas tu , perut berkeroncong..
ME: "Daddy can make me an omelette for me , I'm hungry"
Daddy : (did not reply me but he is doing it for me)
SIAP my omellete dengan daging burger bersama thai sos & mayonis! yummy~
Lepas mkn , me rest jap layan Hindustan kat TV2~Om Shanti Om (tgk sbb SRK berlakon)
Tapi tgk jap2 ja, nek atas mandi after plumber dtg repair so gua la yang rasmi toilet atas after dah repair.
pas mandi leh la tertido..daddy wake me up suh makan n dah siap pun dierorang nak bertolak ke JIN TENDANG..opsss... 
By 4pm, gerak...yeah part ni i LIKE sbb YANTY RATU HIGHWAY LANE NO.3 je.. pecut je...
Mummy Daddy duduk belakang..Mesin baju teman me kat depan hehe
about 6.15pm reach Tapah about 6.50pm bertolak..again i'm driving..
Reached JIN TENDANG about 8.45pm
Then nak fix mesin tak dapat sebab skru paip bla bla bla... Only daddy knows it..
En.Cayang datang nak tolong jugak!
Sebab tak cukup alat n skru paip tu takda , mummy bising2 suh pi beli N 4 of us pi mana lagi kan kat sini...the one and only mall..
Yeah ALAMANDA

Singgah kejap ja pown , then kitaorg me melantak dinner aka supper dekat dengan Desa Pinggiran Putra.
The food cam dah tak best but dh smpai n order..So stop complaining & it's time to EAT!
Before pi makan sempat nak jugak tunjuk JPA where I worked to daddy..and tunjuk Masjid smp la PICC..En.Cayang la tour guide.

Sesampai di rumah , Mummy , Daddy n En.Cayang tengah fix mesin basuh tapi me dah sleepy s mandi n ready nak tido...En.Cayang dah lik , eh tak...lepak dengan kawan2 dier..
K before zzzZZZzzZzzZ sempat lagi update daily routine of mine.
OK Lah, it's time for story bed hihi..Moga dpt mimpi yg indah2.Semekom! Tata!!

0 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen