Passport Pertama Ku

2:05 PM Yanty Lee 14 Comments

Salam u olls ,

Lama tak update blog tak kiralah dari pc / laptop mahupun gadjet android yang teramat smart ni. Rata - rata kita semua pasti sudah mempunyai sekurang - kurangnya sebuah smartphone / tablet , betul? Update ni pun , sementara menunggu kawan. Kalau tak , entah bila.

Tapi Ty rasa tak semua orang ada sebuah buku merah yang sinonim dengan nama yang diberikannya - passport.

Errr , erkkk ?

Ke Ty je baru ada passport for the first time in my life after almost 25 years?
(Tolong ada yang komen kata dia pun xada passport lagi) Ngeeee...

Kenapa boleh tetiba je Ty ada passport?
Al-kisahnya , Isnin lepas, tengah kushyuk buat kerja dan arrangekan lagi game Paintball (tunggu update dari Ty) untuk rakan blogger. Ty dapat panggilan dan desakan dari kawan baik dari darjah satu untuk ikut dia ke Perth,Australia. Mak aih , gigil Ty. Paling ketaq kepala lutut bila nak terbang nya esok (4Okt2013). Hamboii dah kalah geng "bagpackers" ni.

Balik ke rumah , mandi dan tenangkan fikiran baru buat keputusan lepas dapat kebenaran mummy yang ada di Pantai Timur. Celaru sungguh dan Opocot , tanjat gegurl dengan berita yang sangat meneruja ini tapi kenapa lah terburu-buru.

Hasil desakan dan paksaan yang drastik pada malam itu , ini la hasilnya dan semuanya demi seorang sahabat karib Ty. Ada ke kawan cam Ty , hargailah saya. Hahaha... Pelik tapi hakikatnya benar.



Destinasi sebenar? Tunggu entri selepas Ty pulang ke tanah air tercinta . Doakan Ty selamat pergi dan kembali. Dan jangan harap buah tangan sebab nya Ty pergi bukan sekadar bercuti tetapi dan juga sebenarnya , lari dari kekusutan kerja dan kehidupan seharian .

Tunggu kan update "Crazy Escape Ty ini nanti ye u olls.
posted from Bloggeroid

14 comments:

  1. so dah boley ke oversea lah lepas nie...

    http://abgdude.com/blog/2013/10/03/jalanjalan-hutan-bandar-jb/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok nya ada masa berjalan2. Huhu ni Ty pun akan berangkat untuk LARI..

      Delete
  2. nk g mne tu?? xajak kita pun.hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita pun orang yang ajak =) Nanti Kita update ye.

      Delete
  3. Okeh... FM mcm biase la kann... ngeh3...

    ReplyDelete
    Replies
    1. FM dari abang Lan pun tak dapat2 lagi. Acaner tu... cer cerita.

      Delete
  4. ok2 jangan malu2...mas xwat lagi..n tak terpikir nak wat..coz xterpikir nak jalan ke luar.xberani..takut dgn berita2..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yehaaa ade geng juga. Sama la Mas , Ty pun takut juga tpai dah kawan ni degil nak mampus.

      Delete
  5. Replies
    1. Dah balik pun. Alhamdulillah semua selamat.

      Delete
  6. Replies
    1. tenkiu , alhamdulillah semuanya selamat....

      Delete
  7. teringat masa nak gi Padang thn 1993 dulu..harga passport cuma rm60 utk 5 thn...rm1/bln. murah kan? skrg dah mahal...done follow here. tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hurm... nilai mata wang dulu dengan sekarang tak sama.... tapi seronok dapat berjalan di tempat orang. terima kasih...nanti Ty balas kunjungan.

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen