Hari Malaysia di Flora Kafe AmpWalk

12:00 AM Yanty Lee 16 Comments

Salam u olls ,

Entri backdated lagi ! To restaurant manager ; Mell. Sempena hari raya aidil adha ni , Ty himpunkan jari jemari Ty (jap check cukup tak 10 jari , OK cukup) sebab kelewatan entri yang dah hampir sebulan. Makan dah kenyang dah jadi ... Erk. Euw , Ok okay behave Ty with your writing. 

However , thank you so much to Mell for the lovely invitation for me and the others too on the day.

Syukur Alhamdulillah , sambutan Hari Malaysia pada 16hb Sept dengan jemputan dari Flora Kafe yang Ty terima telah meninggalkan satu memori yang cukup dan sangat terindah bagi Ty dan geng blogger yang lain. 

Zillion thanks to Mell yang telah mengatur juga menghias hiasan berunsurkan english style yang sangat lovely dan romantic , alahai tapi ruginya la masih single. Ok , Abaikan. Yang pasti siap ada belon di setiap kerusi. Jeng jeng jeng ada surprise la kononnya. Tapi macam dah terbongkar sebenarnya, frust sangat. Tapi semua happy and di enjoy.

Kali ke-dua Ty makan lunch di sini , dan kali ni Mell hidangkan set makanan yang bermenukan ala - carte tapi dihidangkan khas untuk special guest cam Ty dan yang lain. Bajet sangat kan , ada I olls kesah? 

Perut masing - masing yang berdendang bukan sekadar lagu Dendang Perantau sahaja dah kedengaran , paling teruk nya ada berbunyi Techno , ha acanaer tu. Mana tak nya , date we olls berlunch di sini pukul 3 petang. Jadi rata-rata piranha yang hadir untuk memeriahkan food review juga sambutan hari jadi rakan blogger datang dengang perut kosong , bukan main depa nah , punya nak balun kedarah makanan bombastic marvelous lagi delicious gitu. 


Antara menu yang Ty dapat rasa dan makan bersama yang lain , Ikan Talapia Berlada , Sup Bebola , Sayur Masak Lemak , Daging Masak Kicap dan lain - lain. 

*Ty tak ada banyak pictures*

Di samping masakan Melayu tradisional ni , kami semua ada juga dihidangkan Nasi Himpit & Kuah Lontong bersama sambalnya.




Blurpp! Ty sangat kekenyangan , jadi lepas makan nasi dengan lauk pauk juga lontong. Majoriti dah mula berjalan , posing maut sana sini sekeliling kafe , yang datang dengan anak-anak kecik mereka mula la sesi kejar mengejar. Aceli semua tu tektik je u olls, seluar semua dah sendat nak duduk je , jalan la sikit kan bagi makanan turun. Kan, u olls? Baik mengaku je la.

Sementara blogger semua sibuk berbisnes talk dan berposing maut tanpa aksi baring ala Hindustan , Mell dan krew on mode standby untuk bawa birthday cake untuk si birthday boy & girl (macam tak sesuai je panggil boy&girl tapi bagi la depa chance rasa muda). Sambil menghidangkan kami pencuci mulut yang sememang wangi , it's dessert time!

Pengat Pisang

Banana Crepe ; Pisang yang disalaikan.

Looks so yummeyh , right?!

Sambil menikmati pencuci mulut , tara ... 


Nyanyian lagu Happy Birthday beramai - ramai pun dinyanyikan bila saja Mell keluar bersama kek.

          

Again here , Ty wanna wish Happy Birthday ! (yeah, I know it's already belated) to my lovely sister superb sporting and psycho ; Fiza Fantagiro also bro Najeeb . May Allah SWT bless both of you and all the best in your both undertakings.

Gambar ni WAJIB tempek , the best awek I got !
(everyone taken only me :-( )


Last but not least , thank you aka terima kasih juga pada semua rakan blogger ; Najeeb Abdullah - Nizam Ijam - Qaseh Dalia - Ben Ashaari - Mawardi Yunus - Ahsan - Haswadi - MK Syahir - Ujang & Yana - Fiza Fantagiro - Mieza - Sue Izza & Eddy yang telah memeriahkan suasana dan majlis di Flora Kafe kali ini. 

Bagi yang ada niat nak ke sini untuk hari yang istimewa , boleh berunding dengan pengurus restoran yang sangat senang berhubung dan berkerjasama.

Nah , details Flora Kafe  ; 
Flora Kafe 
Lot.G.02.G.05 , Ground Floor , 
The AmpWalk ,
218 Jalan Ampang , 
50450 Kuala Lumpur.

Mell : 03 2161 8010 / 017 3024112
Selamat menjamu selera di sana! 

16 comments:

  1. Replies
    1. Eh mesti la awak pon ada , awak kan penyeri di setiap majlis. Hehe adoi adik Adi ku sorang ni.

      Delete
  2. Assalamualaikum Ty, wahh bestnya. lama dah sheila tak makan kat Flora Cafe ni.. hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam , Sheila. Ty bru update after a month pastu smp KL terus gi mkn dgn mum & auntie nnt Ty update.

      Delete
  3. haaa bile mo blanjer sis makan kat sni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. belanja? Ty mkn free & org blanja ade r ... hihihi

      Delete
  4. Makanan tu semua terliur di buat nyer hahahaa.. lapar pulak malam2 nie..
    Meriah sungguh sambutan hari jadi tu.. ( dah 5 tahun lebih tak sambut birthday ni hahahaa..)

    Salam Kenal :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi , mmg sedap semua mknan ada rasa - cukup rs. nnt pi la cuba smbil tu sambut birthday =) hihi.

      salam kenal juga.

      Delete
  5. Nk tuntut belanje utk besday ..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tunggu Ty ada share dengan Flora Kafe la ye kak. LOL =)

      Delete
    2. jgn ngis sini , gi ngis dpn flora kafe .. mn taw dpt mkn free

      Delete
  6. Wah bestnya Ty....
    Okje ni asal makan je best hehe....
    Lauk kampung yeh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah Okje more to makanan kampung je.. =)

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen