Mr.Reddy Kena Cium

9:19 PM Yanty Lee 14 Comments


Salam ...

Dari Rabu lepas emosi , fizikal dan mental tak berapa menentu. Asyik nangis kerjaannya. Sedih sesangat , hati tisu pula lately ni. Sampai member kat opis pun tegur , "pehal pula ko ni"?. Pastu senyum. Lagi runtun hati dan perasaan , bila yang kita sayang , memang sememangnya not meant for us. Gila nangis sampai ke tadi pagi duk dalam Auditorium pun emosi tak stabil. Tapi.......


Terkejut beruk makyeh bila terima Whatsapp dari hakak opis , maklumkan pasal Mr.Reddy. Siap snapkan gambar. Dan member ni yakin sangatlah takkan Ty pula gi "cium" bontot kereta depan dan dia sangkalkan handbreak kereta depan problem dengan keadaan parking di leret bukit tu besar kemungkinan kereta depan mengundur ke belakang.

Terus dari tadi sedih..menangis , terdiam rasa nak menjerit. Tersagat sikit pun hilang pedoman , ini banyak pula spekulasi bila gambar dah spread. Bila gi tengok keadaan kereta , memang cium manja sangat. Mampu doakan , nombor plat tak patah aje.

Lepas dapatkan nombor plat kereta dan nombor siri pendaftaran Kompleks kat kereta dia , dah dapat detect siapa empunya kereta. Pegawai ni satu bahagian Ty , EO je pun. Ty gi jumpa dia cara elok , dia pula kekwat cam tak caya dia yang salah. Waklu.. Gua sabar lagi time ni.

Bila gi kat kereta , terang - terang dia boleh ke depan kereta dia sebab ruang gila bab1 banyak lagi. Dah salah tak minta maaf , sekdar ke hadapan dan tempik "Tak patah kan no.plate?...Ini bukan langgar ke cium ..kena sikit je". Okay... Dalam hati , aku pula kena marah? Terkedu tak terbalas kata - kata dia. Lepas tengok kereta tak de calar , segala , kata "Alhamdulillah tak de apa , settled". Dia blah dengan muka bengang and jeling kat cheq. Woi... Pehal ko?! Kereta aku kot , cer aku buat camtu kat kereta ko. EO ke PTD ke KPP tu semua dunia je la. 

Mikirkan bulan puasa je la , tidak ada gak tak rupa kereta dia rasanya. Bikin nipis aja pahala pepagi Jumaat. Cheq sayang kereta cheq , hangpa tak sayang apa hangpa ada mampuih pahana pi la. Seriously , like... Aku yang kena tempik ?! Walauwei , i can't brain this. 

Syukran , Alhamdulillah semuanya selamat. Dari teresak - esak tersedu - sedu teriak mengenangkan semua yang berlaku sekian lama yang tak berapa lama terjadi kat diri , Allah kejutkan dan sedarkan untuk bersyukur ada lagi benda Ty sayang and perlu fokuskan. In sha Allah.

Apa pun , tolong get away from my Mr.Reddy. Cucuk rapat ka , sailang ka , nak race habaq kot tepi bukan dengan Mr.Reddy noks! Prrffftt.....

14 comments:

  1. Subhan Allah...alhamdulillah kereta Ty ok..tidak salah rasanya dia minta maaf..esok lusa jumpa jugakan..ermmm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia malu kot dan orang yang bersalah mana reti nak mengaku.Lepas tangan ja cara dia. Huhu.. Allah bayar cash la nanti kat dia buat penaya marah segala kat kita yang cuba sebaik mungkin buat baik.

      Delete
  2. Replies
    1. Cun melecun... Kagum juga tak jahanam kereta den... Ahaksss

      Delete
  3. sib baik bulan puasa kalau tak puasa akak ajar ko sembur je balik...bongokkkk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabarla kak.. selagi boleh sabar.. Sebab bulan baik hari baik ni la Ty hadapi pe pun dengan tenang. Miracle kan? Nanti dia rasa la apa Ty rasa pula, janji ALLAH tu pasti. Kunfayakun.

      Delete
  4. haihh ak pulak yang hangin jugak ni.. binawe betul... xpa arini ak x posa..meh sini ak gi bagi sedaih dua kat mangkuk tu...grrrr

    ReplyDelete
  5. haih, manusia..truk btul prangai..xmngaku salah pulak tu..

    ReplyDelete
  6. agaknya puan tu stress kat umah terbawak2 kot.. hahaha..

    ReplyDelete
  7. sabar je lah ada jugak yang macam tu kan... haihh... biarlah berbudi bahasa kan..

    ReplyDelete
  8. apa punyaaa perangai laaaa tu.. sabar jela Ty..
    at least prangai tu elok la sket da tak reti parking..

    ReplyDelete
  9. nasib baik bulan posa. tercium ja. klu tak naya.
    mcm mn pun semoga dilancarkan semuanya ya.

    ReplyDelete
  10. oh yg nii...baru baca ni..mujur kak xde ppe

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen