Kenny Rogers Royal Raya Sepanjang Ramadan Ke Syawal

9:31 AM Yanty Lee 8 Comments


Salam Ramadhan u olls ,


Straight to the point ,  berbuka puasa hari pertama Ty dengan hakak +ara leeya yang bakal tinggalkan Malaysia nanti dengan hadek - hadek tak seibu dan sebapa yang lain di Kenny Rogers Roasters (KRR) , Alamanda aje.


Kebetulan , Ty ada voucher booklet "Royal Raya Rewards" yang harganya RM25/- sahaja yang mana ada 8 helaian dengan reward yang memang jimat sangat - sangat. Ye, boleh jimat sampai RM200/- hokayh. Terbukti bil kami makan berbuka semalam hanya RM51/- aje. Limited stock only !

Sempena bulan puasa dan bakal menjelang hari raya nanti , kali ni KRR mempromosikan set hidangan baru yang bertemakan "Royal Raya". Ada 2 jenis hidangan ;

Royal Raya Soup MealRM24.50
[Kenny's Quarters Chicken + Majestic Rice + Country-style Chicken Soup + Kenny's Home-made Muffin]

Royal Raya Chicken Meal - RM22.90
[Kenny's Quarters Chicken + Majestic Rice + The Jewel Salad + Kenny's Home-made Muffin]

Yang baru nya adalah Majestic Rice ; nasi kunyit yang dimasak dengan sayur dan cendawan dan The Jewel Salad ; salad sayur dari bawang , timun , tomato , capsicum yang digaul bersama sos bijan. Memang terasa kelainan dan kenyang dengan sihatnya. Set ini datang bersama muffin jugak , dan hanya certain restaurant sahaja ada Pandan Muffin.

Kiri : Lady D'Rose ~Kanan : Summer Knight 

Bukan hanya set hidangan makanan yang baru KRR bawakan sempena puasa - raya , hidangan minuman juga ada seperti dalam gambar. Lady D'Rose adalah sirap bandung yang mana menggunakan susu segar dan daun pudina. Summer Knight pula gabungan campuran sitrus dengan sirap juga daun pudina. Harga bagi minuman ialah RM5.50.

Alhamdulillah , rezeki berbuka puasa di hari pertama kami. Sesangatlah kenyang macam ular sawa kami semua. 

Untuk dapatkan Kad KRR , boleh dapatkan lanjut di sini : KRR Reload Card [klik]

Dan sebarang maklumat lebih lanjut , dapatkannya di ;
Laman Web Rasmi KRR : Kenny Rogers ROASTER [klik] 
Facebook Rasmi KRR : Kenny Rogers ROASTER Malaysia [klik]

Okay , nak sihat dan makanan sesedap tu boleh la berbuka nanti kat mana - mana KKR berdekatan takpun boleh makan KRR masa open house raya nanti ke kan. Wow , camtu jangan lupa ajak cheq la noo! 

Stay Healthy even in mood of fasting guys.

8 comments:

  1. Kena banyak bersabar tengok time2 tengah berpuasa ni. Hehe

    ReplyDelete
  2. Kesabaran kena tinggi baca entry makanan siang hari di bulan posa ni...hehe

    ReplyDelete
  3. suka kenny rogers..bulan ramadhan ini. Kadang-kadang takut makan kat luar. Takut tak ada tempat je :)

    ReplyDelete
  4. apsal sedap sangat ni tengok..haaalaaahhhaaiiii...kakkk... ;(

    ReplyDelete
  5. Huishhh! Dah lama tak makan Kenny rogers ni.. favourite ena.. kan best kalau ada dekat dengan rumah.. sobss!

    ReplyDelete
  6. Dah lama tak pi kenny rogers.. mummy suka ayam dan muffin dia.. yummy!

    ReplyDelete
  7. tertibe nampak makanan..sedap pulak

    ReplyDelete
  8. kadang singgah beli muffin je.. ada pandan pula skrang ni.. onomnom..

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen