Berbuka Puasa di Hotel Bangi Golf Resort

9:04 AM Yanty Lee 8 Comments



Salam Ramadhan u olls..
Kali ni Ty nak share tempat berbuka yang memang berbaloi dengan makanannya juga harganya. Dan semestinya lah di Bangi Golf Resort. Yang mana menyediakan hampir 200 jenis hidangan termasuklah masakan Melayu,  Western dan Oriental hanya dari RM58 bagi dewasa dan RM29 pula untuk kanak - kanak.

Rasanya termurah kot setakat ni di hotel mana - mana yang Ty tahu. Kalau de lagi murah leh kongsi dengan Ty tepi jendela tingkap erk.








Antara yang menarik dan Ty guarantee u olls rasa kenyang dan puas makan di sini adalah Kambing Bakar, Sup Kambing, Nasi Kerabu,  Rendang Daging Taik Minyak, Sambal Sotong Kembang, Butter Prawn, Spaghetti Carbonara dan banyak stall lagi. Masak secara live macam Mee / Kueh Teow Goreng memang wajib juga cuba dan jamah taw!



Mesti ngap kat BGR ni Sous Vide Eggs with Mushroom Espuma, Gelato Cendol, Churros. Bole aje nak buat as starter atau dessert time u olls. Worth it teramat.


Inti filling cream puff is durian filling!!


Pudding,  kuih muih, agar-agar, kek pun hado dan beraneka. Pilih aje mana yang berkenan di mata lalu jatuh ke hati tapi makan di mulut masuk ke perut ye. 

Buah-buahan tempatan seperti nangka, durian dan banyak lagi pun ada. Tu dia.. Berbaloi sangat. Kenyang sampai ke sahur gayanya.

Sepanjang berbuka puasa tu nanti akan dihiburkan dengan music performances yang akan bermula dari jam 6.30 petang sampai 9.30 malam. Penyediaan 800 parking lots dan surau berasingan juga ada.

Kalau nak gathering family, kengkawan atau opis etc boleh la datang sini yang mula beroperasi mulai 9 Jun sehingga 4 July 2016 nanti.

Tempahan boleh dibuat terus di ;
Website :  www.bgrrest.com
No.Tel : (603) 89253728

Tunggu Ty tau kat sana nanti!!

8 comments:

  1. wow banyaknya pilihan., syok syok! Semua menu nampak marvellouslahh!

    ReplyDelete
  2. nampak semua sedap-sedap belaka.

    ReplyDelete
  3. tahun ni tak berkesempatan nak pergi huhu ...

    ReplyDelete
  4. nak pergi akhir2 ramadhan..hahaa

    ReplyDelete
  5. uuish kambing tu tinggal rangka ja =P

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen