Bersahur Masakan Cina dari Mohammad Chow Chinese Muslim Restaurant , Damansara Perdana

4:31 PM Yanty Lee 7 Comments



Salam Ramadhan ke 4 , 

Baru ni Ty lepak Damansara Perdana dengan kengkawan , kiranya makan besar sebelum sambut Ramadhan. Alhamdulillah , memang kenyang teramat dengan jenis lauk pauk yang disajikan oleh Mohammad Chow Chinese Muslim Kitchen. Tak heran la ramai pelanggan yang datang makan di situ , silih berganti sebab memang sedap semua makanan dan minuman di sini. Cumanya kami ja tak reti nak berganjak kekdahnya.

Menu hidangan yang Ty makan tak ingat dunia dan boleh buat u olls pun meleleh air liur. Makan pula dengan nasi putih panas - panas , memang terangkat. Tersandar kekenyangan dan tak mampu nak bawa balik kereta kot lik Putrajaya. Ha meh rapat tengok apa Ty melantak tuk membulatkan lagi perut comel Ty.

Rendang Itik

Crab Salted Egg : RM5/100g

Kerapu ala Thai Fried : RM6/100g

Prawn Butter Floss : RM35

Cutterfish Salted Chilli : RM18

Hong Kong Roasted Duck

Omellete Prawn : RM10

Claypot Tofu : RM12

Yin Yong Kailan : RM15

Chinese Tea Pot : RM3.30 - RM5.30

Lychee Lemon

Longan Seacoconut : RM5

Seriously Ty gitaw u olls memang semuanya sedap , cukup rasa. Rasanya pasti sampai ke tekak dan mestilah puas hati dan perut. Sila la terjah ke sini u olls , Ty jamin sesangatlah u olls takkan frust menonggeng cuma jangan jadi macam Ty je. Sebab terlalu kenyang , balik memalam capai sunglasses, ini motif sebab terlalu kenyang.

Okay , sempenan bulan puasa ni Mohammad Chow Chinese Muslim akan mula beroperasi bermula jam 4 petang sehingga 11 malam. Dan juga ada set - set meal yang boleh dipilih , boleh la gi pergi dengan kengkawan atau keluarga.

Set Ramadhan

1. Set A : RM98.00 (3-4 orang)
Chicken Butter Milk Sauce
Fish Fillet Nyonya
Sotong Salted Egg
Chip Choy Soup

2. Set B : RM198 (4-6 orang)
Rendang Itik / HK Roasted Duck
Prawn Butter Floss
Fish Fillet Ginger
Tomyam Seafood
Brocolli Mushroom Osyter Sauce

3. Set C : RM298 (6-8 orang)
Siakap ala Thai Steam
Rendang Itik / HK Roasted Duck
Chicken Ying Yong
Hot Plate Tofu
Sotong Salted Egg
Prawn Butter Milk Sauce
Tomyam Seafood

4. Set D : RM398 (8-10 orang)
Kerapu ala Thai Fried
Ketam Nipah
Prawm Nestum Butter
Sotong Nyonya
Tofu Claypot
Mix Vege Garlic
Ying Yong Garlic
Omellete Fu Yong

Buat yang malas nak masak untuk bersahur tuk boleh lah buat tempahan sehari sebelum dan it's delivery

Promosi Sahur
Menyediakan set lunch yang sedia ada
Beroperasi dari jam 3 pagi sampai azan setiap hari
Penghantaran hanya di cawangan Damansara Perdana sahaja.

Tapoww! XL
Servis penghantaran adalah untuk 8-10 orang
Mininum 3 tray
Pesanan perlu dibuat sehari awal sebelum 6 petang

Menu yang disyorkan untuk u olls buat pesanan penghantaran untuk bersahur ;

1.Chicken Buttermilk Sauce : RM32
2.Fish Fillet Sweet Sour : RM35
3.Sotong Salted Egg : RM35
4. Prawn Butter Floss : RM35
5. Beef Kam Heong : RM32
6. Soft Shell Nestum Salted Egg : RM78
7. Loh Han Zai : RM25
8. Hot Plate Tofu : RM25
9. Yan Basket Beef Kung Po : RM32
10. Siakap ala Thai : [harga ikut gram]

Tudia , sampai sahur pun ada servis penghantaran dengan menu masakan ala cina yang sedap . Kenyang seharian dan boleh gi keja / buat aktiviti harian lebih bertenaga gitu.

The Ngekxx after so fulled.

Maklumat lebih lanjut :
Alamat : 3-1 , Jalan PJU 8/5H , Damansara Perdana Businnes Center , 47820 PJ
Telefon : +603 77316383
Instagram : @mohammadchow
Foursquare / Waze / Maps : Mohammad Chow Chinese Muslim Kitchen

7 comments:

  1. Best kan Ty rasa nak pergi lagi lah huhu

    ReplyDelete
  2. Best kan Ty rasa nak pergi lagi lah huhu

    ReplyDelete
  3. ohsedapnya..... tu la baru nak tegur..makanan mcm ala2 cina.. hehehehe

    ReplyDelete
  4. Perghhh sedap bak mai sepuluh ketam tu ikat tepi... :)

    ReplyDelete
  5. i is kenot laaa makanan cine ni.. kenot tolak =P

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen