MATTA FAIR | Hasil Pembelian Untuk Mengisi Masa Lapang

12:03 AM Yanty Lee 12 Comments

Salam u olls ,

MATTA Fair 2014 yang pertama telah berlangsung selama 3 hari bermula pada 14hb hingga 16hb Mac (Jumaat hingga Ahad) dari jam 10pagi hingga 9malam di PWTC , KL.

Walaupun tak berapa sihat tapi Ty dan BFF; Ika sempat ke sana pada hari terakhir untuk survey percutian dan mana-mana pakej yang mungkin boleh menjadi percutian kami yang seterusnya. Destinasi seterusnya sebenarnya memang dalam wishlist tapi kami masih mencari pakej percutian yang berbaloi.


AirAsia ; Now Everyone Can Fly

Menjadi pilihan penerbangan ke destinasi Ty dan kawan-kawan sebelum ni dengan pakej hotel dan tambang tiket yang murah. 

Dapat belon , feeling muda sangat u olls!

Sambil pusing dan survey hampir selama 6 jam , Ty dan kawan dapat la beberapa hasil tanggapan bagi promosi yang murah dan juga mudah untuk kami bergerak di sekitar KL / Selangor , Negeri Sembilan dan Pulau Pinang.  Meronda berdua la nanti kami , sadis ke tapi who cares kan. Janji sempena #vmy2014 boleh kami support melancong dan beridah di sekitar Malaysia. Ye dak?

Antara hasil tangkapan pembelian yang sempat Ty dapatkan.
  • MATTA Kad + Voucher
  • Air Asia BIG Card
  • KL Hop-On-Hop-Off City Tour Bus
  • Wet World Water Park Shah Alam
  • Wet World Air Panas Pedas 
  • Interactive Museum Made In Penang

Semua di atas tak sampai pun RM50/-. Dan bolehdi gunakan pada bila-bila masa dalam tempoh selama setahun. Dan in sha Allah , Ty dan kawan akan merancang untuk mengisi masa lapang kami bila sama-sama lapang.

Untuk percutian yang lain , kami ada perancangan dah. In sha Allah andai tiada aral melintang, nanti ke pulau lagi.

Bagi u olls yang terlepas peluang untuk ke MATTA Fair lepas , tunggu pada bulan September ni. Mana tahu boleh dapat pakej percutian hujung tahun nanti , kan.

 "A wise traveler never despises his own country." - William Hazlitt



12 comments:

  1. banyaknyer kutip..huhuhu..pusing2 satu malaysia

    ReplyDelete
    Replies
    1. paling banyak kutip, flyers la kak....

      Delete
  2. Huishhhh banyaknyaaaa.. hahahah apa lagi, jgn lupa bawa ena sekali.. lalalalala

    ReplyDelete
    Replies
    1. bawa boleh je Ena tapi ticketing entring nanti Ena kena beli laen...

      Delete
  3. sonoknyer cuti cuti kanns.,ehHHee

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok tapi kalau berduit selalu pi bercuti lagi seronok

      Delete
  4. Assalamualaikum ty, wahh bestnya. sheila tunggu tahun depan la kot nak start berjalan balik. hehee baru tahu ada matta fair. hiewhiew selamat pagi, singgah sambil menabung sini ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam Sheila. pergi la survet on this coming Sept.

      Delete
  5. pernah jugak sampai matta fair. tapi tak sure tahun bila,... antara 2010/2011.. yang best bila dapat free gift :) hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak sgt free gift Ros Reeza... Lama dah tu pergi..

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen