6th Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2014 | 27 – 30 March 2014

10:36 AM Yanty Lee 13 Comments


Salam u olls ,

Hot Air Balloon  datang lagi !


Pesta Hot Air Balloon diadakan di Monumen Alaf Baru . Presint 2 , Putrajaya buat kali ke - 6 yang bermula hari ini ; 27 Mac - 30 Mac 2014 dengan pelbagai jenis reka bentuk belon panas dari balloonists seluruh negara. 

Sudah tahun ke - 6 juga Ty menetap di Putrajaya tapi tak pernah sekali pun merasa naik belon panas ni. Teringin juga nak naik tapi pesta sebegini semestinya padat dengan orang ramai bersempenakan pula musim cuti sekolah dan tahun ni merupakan Tahun Melawat Malaysia #vmy2014. In sha Allah akan ke sana juga bila rombongan dari Pulau Pinang tiba. 

Bernasib baik kah Ty dan geng dari Penang untuk naik ke atas belon panas? Nantikan entri seterusnya.


RM20/- seorang akan dikenakan bayaran ye olls. Tapi hanya ada 2 sesi saje belon panas beroperasi , itu pun bergantung kepada keadaan cuaca. Pada setiap sesi hanya dihadkan untuk 180 tiket dan  4 keping tiket pada setiap pembelian setiap seorang.

Kata +Iena Arryiena , lepas subuh dah kena beratur panjang lah kami semua. Tapi dia la merangkap hot mummy yang kena redha untuk bangunkan "anak - anak" yang sesungguh senang sangat - sangat bangun (liat nak mampuih). Beertabah la ye , janji waktu Penang dengan Putrajaya masih sama harap +Cik nun tak buat kalut macam di Bali. Eh.

Twitter & Instagram : @myballoonfiesta

Jumpa di sana , u olls!

13 comments:

  1. Assalamualaikum.. dulu tahun pertama pergi. tahun kedua terlupa. ni tahun macam nak pergi je.. hehehe singgah menabung lazada sini ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam Sheila! Wah dah pernah pergi tu.. camne n org dok Putrajaya pun tak pernah pi.. lalu je,haha... TQ menabung yunk...

      Delete
  2. Ohh...bestnya Ty...teringin nak naik tapi mcm seram jer hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala kenapa pula nak seram , jom la sis Okje

      Delete
  3. Hahaha..kurang asam....yer!! I am Malaysia...tak salah waktu dah..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaks... kot la... mana nak tau... Opsss =)

      Delete
    2. eh betol la...penang n kolumpo tak sama waktu 0.099 minit kan..

      Delete
    3. ekkk , masalah tengok jam ye? tak tau pula

      Delete
  4. Nak pergi hari tu tp tak jd pergi pun... ada ja melencong kelain... hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ty pi pun tak de mood nak nek hahaha pastu dah pack dgn manusia...

      Delete
  5. Yukk wisata ke Dieng bersama kami cukup klik dan lihat penawaran di Paket Wisata Dieng website kami Paket Wisata Dieng

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen