Meet the Ben Ashaari Jr.

7:13 PM Yanty Lee 6 Comments

*entry lama baru nak update*

Salam U olls..

Hari Pertabalan Agong yang lepas , Geng Blogger WhatsApp dan Geng Blogger Maya 2 yang di created by blogger otai Malaya ; Ben Ashaari , telah bersepakat untuk melawat si kecil comel - MUHAMMAD QHALIFF IMAN BIN SALBANI

Welcome to the world , Qhaliff!

Memandangkan kekangan masa yang sangat tak memberi ruang untuk ke mana-mana pusat membeli - belah dan mencari buah tangan untuk Qhaliff , jadi terpaksalah bergegas seawal pagi-pagi ke pasaraya sekitar Seri Kembangan dan di sini dari jauh terpaut dengan sesuatu yang berjaya menakluk di hati ini untuk diberikan  hadiah itu kepada bayi sulung kelahiran pasangan ni , Encik Ben Ashaari & Puan Zila . Tahniah yer!

Ini lah yang hadiah buat si comel Qhaliff ,

Paper stripe ni pun sangat berkenan di hati itu yang dijadikan 
paper beg untuk mengisi hadiah ini..
comel x? 

Selepas puas hati dapatkan barang untuk Qhaliff , breakfast dulu dengan tersayang dan kemudian masing-masing pulang. Oh , Yanty tak pulang terus ke rumah kerana dah berjanji nak jemput 2 rakan blogger dari Geng Maya 2 di Putrajaya Sentral sebab mereka dari UM , 2 orang pelajar yang sangat sengal dan tak rasa macam baru kenal ; Eira & Mimi . Dan Yanty jemput juga seorang lagi rakan blogger yang selalu LIKE status-status FB dan rajin megomen jugak , Maizan yang tinggal sekitar Presint 16 berhampiran dengan Alamanda.

Terakhir sekali berjumpa lah dengan Kak Sue Izza di hadapan Mydin seperti yang dijanjikan untuk konvoi je ke rumah blogger otai ni. Yanty lead the way *bajet expert sangat dengan kawasan Presint 14 sedangkan hari itu lah merupakan hari pertama jejak. Alhamdulillah rumah blogger otai kita ni tak susah nak cari.Kami pun sampai , 5 gadis ayu lagi jelita datang nak jenguk si comel ; Qhaliff .


Sebelum kami sampai tu , ada sekeluarga daripada kalangan blogger juga not mistaken... (Tak sempat nak berkenalan pun). Tapi Qhaliff nyenyak saja tido , walaupun bising dengan keriuhan tetamu macam si Eira dan Mimi yang sengal aje.Ayah nya usik hidung pun dia tak terjaga mahupun buka mata tapi nada marah je kedengaran. Sangatlah comel. Sejibik sesungguhnya raut wajah macam muka ayahnya.


Gambar ini disnap ketika kami bersama blogger otai di meja makan sedang berborak - borak. Siapa kata bro Ben ni sombong tu sangat la salah . Sangat friendly . He has lots of stories to be share and many things to be learn from it  also knowledges. Actually gambar ni diambil untuk hantar ke Geng WhatsApp Putrajaya yang tak hadir dan bila ditanya oleh bro Que, ramai ke dak yang pergi? Kalau bro Que , sis Fiza & sis Mieza dan yang lain - lain datang mesti lagi gamat suasana di rumah bro Ben.

Pas gerak dari rumah bro Ben , hantar Maizan ke rumah dan 2 orang sengal ke Putrajaya Sentral  then  rest kejap di rumah dan kemudian keluar dengan tersayang sekejap.

Nota Kaki Selamat Hari Pertabalan Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong Ke-14 & Salam Perkenalan kepada rakan - rakan bloggers ku =)



6 comments:

  1. dush ! huduh gambor ~ HAHA.

    ReplyDelete
  2. uhhhh .. mmg satu kesilapan tak dapat pg aritu .. huhuhu .. dah la tersesat smp lorong hj taib ... opsss..

    ReplyDelete
  3. amboii kemain kata kitorang sengal!!huhh

    ReplyDelete
  4. [email protected] : Gambar di belakang tu yang nak sampaikan kata ramai bukan sesaje nk tunjuk muka awak la dik ooiiii

    ReplyDelete
  5. fizafantagiro: Maybe we shall meet some other time , ok?

    ReplyDelete
  6. Eira : sengal pun best! penyeri suasana and my day girls.

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen