Maksud Hadiah Kepada Perempuan

8:27 PM Yanty Lee 4 Comments


MAKSUD PEMBERIAN/HADIAH LELAKI KEPADA PEREMPUAN :

✔ JAM TANGAN → Tanda mengingati setiap masa dan waktu,
✔ CINCIN → Tanda ikatan kasih yang abadi,
✔ GELANG → Tanda mesra,
✔ RANTAI LEHER → Ikatan cinta yang perlu perhatian,
✔ SUBANG → Tanda penghargaan dan penghormatan,
✔ KASUT → Sentiasa mengambil berat/prihatin,
✔ PAKAIAN/KAIN → Semoga kasih berkekalan dan dekat selalu,
✔ PAYUNG → Tanda kasih dan sentiasa ingin melindungi,
✔ MINYAK WANGI → Tanda cinta,
✔ BINGKAI GAMBAR → Sentiasa merindu dan tak ingin berjauhan,
✔ BUKU → Bersifat terbuka dan bertolak ansur,
✔ BUNGA → Tanda perkenalan dan tanda sayang,
✔ COKLAT → Semanis cintamu,
✔ LAGU/CD/KAD UCAPAN → Mengabadikan cinta dan kenangan,
✔ SEJADAH DAN AL-QURAN → Tandanya kekasihnya itu menyayanginya dunia dan akhirat,
✔ HANDPHONE → Tandanya kau jangan lari dari ku!! Aku akan mencari mu walau dimanapun (melainkan kalau handphone itu ditutup),

Tetapi hadiah yang paling di nanti²kan oleh setiap perempuan adalah..

MASUK MEMINANG dan NIKAHI dia → Tandanya dia serius n betul² ikhlas mencintai kamu.. :))

sumber : google images

4 comments:

  1. cik ika: Semua wanita menantikan saat untuk menerima hadiah tersebut. Tak kalau dia tu bukan WANITA la kot haha..

    ReplyDelete
  2. sume yg diatas da dpt..tp yg last tu di nanti sgt...sumpah..nanges dalam sujud syukur... :')


    "Jadi draftsman cita cita sejak azali.".

    ReplyDelete
  3. ain dzaya : Untungla dah dpt semua , tpi insyAllah one fine day akan dpt la yang terakhir tu..

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen