Hikayat Merong Mahawangsa

12:26 AM Yanty Lee 0 Comments


"......sampai masa tiba nya waktu , redup hati kaum berdua ,

              bila dua jasad bersatu , hidup mati jadi bersatu..........."

Hurm ,  KRU brothers , I tabik springggg sama u peoples!

Korang dah tengok tak cerita ni di panggung ? Sangat lah rugi tak tengok. So pakat reramai pergi ye! We must support our Malaysian movie especially originally from the Malaysian. Bukan tolong promote ye saje je nak bakar sikit pada yang tak tengok lagi & poyo lebih tak tengok criter Melayu.

Okay , semalam lepas sampai di rumah je , En.Cayang call suruh mandi dan siap - siap , selepas penat bekerja kami berdua sehingga tidak berjumpa akhirnya malam ni dia ajak kuar & jumpa. Bestnya, terubat rindu! 

Pada mula En.Cayang suka main saiko kata nak pergi jumpa somebody yang me rasa cam arghh perlu ke? Baru rasa nak release tention & stress kerja jumpa tapi ... hurm me redha je dalam kereta , dalam hati janji dapat bersama sekejap dengan tersayang.Saiko nya bila he drove in to The Mines  parking lot and saying nak jumpa "XXX" kat sini so i was like kind of happy sebab i rather walk alone window shopping instead of listening to the craps the will never stop from "XXX" . But the pyscho begin here went Mr.Cayang hold  my hand tightly walk off straight to the cinema yet right to the counter and bought 2 seats of Hikayat Merong Mahawangsa without asking me any single opinion at all for the first time. He lie to me , jahat nya cayang. 

Mati - matian aku yang percaya nak jumpa "XXX" rupa nya saja nak kena kan aku.. Cis! Hehe sweet betul my cayang. Movie starts at 11.20pm , so we both went to KFC  for minor dinner then walk around til to the end we went to 'karaoke jamban"...    pastu kiterorang pergi main game jap then dah nak pukul 11.20pm terus pergi ke cinema and bought 2 snacks  , a mineral water (bottle) & a medium saiz of ice lemon tea for RM9.90. Yeah , entering the cinema & N-joying the movie! Reach home about 2am. 


Lepas baca entry singgah la ke ruang komen , dan seKLIK  juga, TQ.



0 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen