BEN ASHAARI : LELAKI vs PEREMPUAN KERANA FIZIKAL

5:11 PM Yanty Lee 41 Comments

BEN ASHAARI : 

LELAKI vs PEREMPUAN KERANA FIZIKAL 

 

1 Anda pernah jatuh cinta ? Apakah yang membuatkan anda jatuh cinta ? Kerana fizikal atau keperibadiannya ? 
-Ya, pernah. Jatuh cinta kerana keperibadiannya yang amat mengambil berat , keprihatinannya , "gentleman" , dan "loving". 

2 Apakah anda jenis mengutamakan fizikal dalam memilih pasangan hidup ? Kenapa ?
-Tidak mengutamankan fizikal dalam memilih pasangan hidup kerana belum tentu dengan penampilan yang hebat , bergaya, kacak , badan sasa , etc akan membahagiakan perhubungan entah-entah perasaan dengan semua tue sampai lupa diri dengan cara berfoya-foya dengan orangn lain. Susah nak jumpa lelaki kategori tue semua yang baik , soleh , jujur dan setia.Apa pun sedap mata memandang.  

3 Bahagian fizikal manakah yang membuatkan anda tertarik ? Kenapa ?  
-Bahagian fizikal yang membuatkan tertarik..hurm, pada Mr.Cayang I , perut dia - I LIKE! Sebab I suka usap-usap perut bolat dia.  

4 Pendapat anda jika pasangan yang dah berkahwin mengatakan 'berisi tandanya bahagia' .. Apakah anda setuju ?  
-Sangat setuju sebab dah dekat dengan orang yang tersayang , makan air tangan orang tersayang so tak lah pula jadi kurus kering kan? 

5 Setujukah , lelaki kacak biasa kaki perempuan dan perempuan cantik pula materialistik ? Jelaskan pilihan jawapan anda  .
-No Comment.Tapi hanya segelintir sahaja la mungkin yang lupa diri sampaikan bersikap sedemikian. Never judge people without knowing them well yet. So don't judge the book by its cover.

6 Beri contoh LELAKI IDAMAN (bagi perempuan) dan PEREMPUAN IDAMAN (bagi lelaki). Sila jelaskan pilihan anda .Kenapa anda pilih 'si dia'?
-Lelaki Idaman?   
 ~understanding~caring~loving~concern~ada pegangan agama~
*Semua di atas perlu sebab I need it untuk treat me well , happy in relationship til end life , seorang   lelaki/suami yang akan didik I dengan pegangan agama yang betul so that's why la Mr.Cayang yang berjaya menakluki hati yang pernah kecewa. So please doakan kiterorang ye!

7 Apakah anda berpuashati dengan fizikal pasangan anda sekarang ? 
-Sangat berpuas hati dan menerima nya seadanya sebab dia pun boleh terima saya seadanya. Tq !

8 Apakah anda berpuashati dengan fizikal anda sendiri ?   
-Alhamdulillah , bersyukur ke hadrat Ilahi dengan apa yang diberi dan redha dengan apa yang terjadi mahupun akan.

9 Perlukah seseorang wanita / lelaki itu menjaga tubuh badan kerana kehendak pasangannya ?  
-Tak payah kata untuk kehendak pasangan , memang nak sangat kurus macam time school-ing dulu . Penampilan penting nanti dia cari lain argghhh tidak.. hehe...

10 Zaman sekarang ini , terlalu banyak produk menguruskan badan ... Apakah anda rasa ianya benar benar mujarab ? Ada bukti ? 
-Tak berani nak cuba actually , tapi losyen mustajab je n itu pun jarang guna so kesan nya tak la nampak sangat. Tapi recently , dah mula guna sabun mandi yang Mr.Cayang kasi , katanya kata sabun tu akan nampak kesan nya so takde la lagi apa2 bukti erk.

  Peeps out there , let's join this segment before Mr.BA close it this MID NIGHT!




Lepas baca entry singgah la ke ruang komen , dan seKLIK  juga, TQ.



41 comments:

  1. kalo hati dah suke, dah tak kire yang laen dah...

    ReplyDelete
  2. @solo molo Hurm , no comment. Saya susah nak jatuh hati kat sesiapa. awak solo ke?takpe insyAllah nnt de r bunga yg mekar.

    ReplyDelete
  3. thnks b...xtau la nk ckp pe...tq coz always wth me!!!

    ReplyDelete
  4. he he he.. rupa bukan kayu pengukur kan!! yang penting hati dan dihargi!! :)

    ReplyDelete
  5. hye dear yanty...akak terjah semula...

    dr jwpn no 9...takyah kurus sgt pun takpe yan...janji penampilan terjaga...auw...hehehhe
    akak ni plak, mkn je byk2 tp tak berisi lak badan, keding jerk...huhu anyway tetap bersyukur sbb still ada yg syg sama kita...kn2??

    ReplyDelete
  6. hye dear.. read ur entry.. so sweet... hope u both will be together forever...InsyaAllah...Amin.. ;)

    ReplyDelete
  7. singgah cnie balik..
    ape??perut???haha..
    nice jwpn la..hee..=)

    ReplyDelete
  8. hye..membalas kunjungan n follow gak..
    yg penting keperibadian n fizikal balance.. :)

    ReplyDelete
  9. @Salasiah Ammar: betul dulu give up tp terasa sgt dhargai bila disayangi. haha..keding xmau tp perut dh membuncit ni huhu

    ReplyDelete
  10. @~emmie~: hye there, tQ for reading mine. TQ so much doakan kiterorg.InsyAllah &Aminnnn... =D

    ReplyDelete
  11. @mrsazrul: Yeah, apa2pun bersyukur de yg masih sygkan kita =D

    ReplyDelete
  12. Hai...good answer..Unfortunately im not Bro Ben ..he3..thanx for drop by my blog dear..Nice to know ur blog

    ReplyDelete
  13. Ngahahahah ~!! Jawapan yang menarikkk !!! Seronok gila baca jawapan2 dari korang ney. ahaha..=)

    ReplyDelete
  14. lain org lain citarasanya kan

    salam kenal

    http://diarialeesya.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. @Syida: Dear, maybe one day U will be like him too. Keep IN touch~
    @MaYa: LOL a'a sgt best n kelakar biler berblogwalking =D

    ReplyDelete
  16. @Mamaleesya: mama aleesya , aleesya sgt tomey!!!! hehe =D geram tgk! 2 acc blog erk, nice la both!! TQ sudi baca Kak. Nice meeting up here!

    ReplyDelete
  17. wah, suka gosok perut ur hubby? unik.
    follow kamu..

    jom tengok pendapat sha pula

    http://sha-myheart.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

    ReplyDelete
  18. @sha:hehe sya, unik erk itu time manja2,cari pasal kena tumbuk hehe

    ReplyDelete
  19. salam....jengok2 dr incik ben punye segmen....suke tol mlepak n bc komen bloger2 nih...
    snang2 jom jengok cni gak..hehhe

    http://nadiemsharmz.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-lelaki-vs-perempuan-kerana.html

    ReplyDelete
  20. oke dh tgok jwpn anda juga..smoga anda kekal bahagia hingga akhir hayat..:)

    ReplyDelete
  21. hai3... terjah!!!!! n follow... :D

    ReplyDelete
  22. terjah balek!heheh.emmm.sabun ape yang mr tu bagi.nak taw! :D

    ReplyDelete
  23. haha...datang follow balik ~ XD

    tak leh bla....perut ish the best? XD

    ReplyDelete
  24. Saya pun suka tang pewot ehem² saya. wahahaha ~ cumeyl je sebab muncit (@[email protected])

    ReplyDelete
  25. @Annis Suzana: tQ terjah & follow! muahhxx
    @miss mush: ntahla sabun kecik jew,time mandi ternampak hasil 1bulan pembalut tu brand apa tak tau...hehe
    @Mr. Kamikaze:perut tu aset ma....
    @Apiz: aset la apis..hehe best2...
    @wanie.misa.amane:ye betul setuju comey n buncittt...hehe

    kengkwn tQ singgah,comment,n follow.
    keep in touch, nnt yanty singgah ye.nk pi mkn knduri..muahsss

    ReplyDelete
  26. @Lieynanilaz:kak , tQ drop by blog xseberapa Yanty ye..hehe jwpn jujur je =D

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen