b!|a d! P-E-N-A-N-G

7:11 PM Yanty Lee 6 Comments

Selepas balik dari Cameron , keesokkannya kerja cam besa walaupun it's a Valentine's Day tapi bukan public holiday. Hari Isnin ni jugak la dapat chat dgn mummy tru YM di opis. Tapi xde khabar buruk diberitahu tetapi di sebelah malam nya masa tengah sambut belated birthday hubby & Azwa , i received SMS from mummy saying daddy in bad condition she is on her way to GH,I called sis Faizah to ask her help to look over mummy & daddy , TQ SIS!

PENANG HERE I COME! MUMMY DADDY HERE IS UR HEROIN! 
4 Days 3 Night in Penang with the love ones!
Alhamdulillah daddy it's not too bad. But because of worried of him , aku still apply cuti utk balik Penang the next week sebab was plan gilir2 balik between me & kakak. I took of on 24th Feb (Thurs) so sejurus tiba petang tu sis Faizah yg jemput ku di station bus. Well , sempat bawa me pi melantak dulu kat town , its Hameediah !! yummy , then sampai rumah melantak lagi McD yang mummy belikan. Daddy dah kuar hospital, but condition daddy still not so OK yet. 



Keletihan memang terasa , besa ler heroin mummy daddy dah balik. Memang tak sempat berblog / fb and so on. Dah jadi driver hantar adik pi tuition then beli dinner. Same goes as tomorrow , early morning dah wake up to snd mummy n lil bro to work & school. Eventho at home still kena tolong tgk kan daddy & big bro. The best part is I manage to cook for them! The lunch we had is Fish Curry & Long Bean Fried with Egg

gambar hiasan jew


Dalam 5pm, i fetch mummy from GH then we drop by at BJ to buy more ingredients for our steamboat dinner for tonight. Wany ,Gary , Iena & my family are waiting for us to come back and prepared the food. Dalam 8 something kiterorg siap masak & time to E-A-T!! Yummy best makan reramai camni!! Pas makan & kemas2 meja all. Tertiba tgh lepak depan TV , Iena & Wany nak tgok muvee lak kat 1st Avenue konon nak tido baring sesama sambil layan muvee so dah pukul 11.30 pun kiterorg still kuar jugak. Men-COBA nasib!TiiDDaaaKK...sebab kiterorg nak tengok Drive Angry tapi panggung ni takde sofa yang nak berbaring berguling etc. Tapi still tengok jugak! Gempak ini cerita tapi saiko!! Hahahahaahaa.Lepas tu terus balik rumah , Wany & Iena overnight at my house. Best kan? Lama xjumpa mereka ni and yet dapat berPILLOW TALK lak cuma Iena yang dibuai mimpi indah terlebih dahulu.




Esok tu selepas Wany pergi kerja , Iena pun balik me ikut mummy pergi Flamingo Hotel! Had my 2nd lunch & sangat la kekenyangan! Terserempak dengan Paul Moss (pengritik panas Malaysian Idol) & TV3 crew. Petang sikit jumpa Bainun. Me & lil bro when swimming kat pool diperhatikan oleh Bainun. Pas maghrib kiterorg turun for DINNER. Yeah , lepas swim lapo macam siot jew! Jom M-A-K-A-N!! Yummmy...bluuurpp! Pas makan , kiterorang pergi Night Market @ Batu Feringghi  together with Wany , Gary , Iena with her son , Irfan .




Pas jejalan semua pun balik dah lewat. Me drop lil bro & mummy at hotel and i drove home alone. Lik rumah & rest , b4 sleep kemas barang .. esok dah nak lik JIN BERTENDANG ...owh sedey nye...tapi sebab nak cari rezeki i have too..lagipun miss my hubby too..

BABAI P-E-N-A-N-G!


Lepas baca entry singgah la ke ruang komen , dan seKLIK  juga, TQ.



6 comments:

  1. best nye penang...:)

    meh ke rumah,
    ~tutorial 'jom jenguk ads'~
    keep in touch ye..♥♥♥

    ReplyDelete
  2. @Dda Ly mmg best sis , tp kerja lt Putrajaya ni bosan la! si org mana ni?

    ReplyDelete
  3. ur blog more cuter than mine la sis colourful !!=)

    ReplyDelete
  4. uch..panjangnye entry tentang penang..

    huhu! kalau pergi mana2 ngn family memang best pon..

    anyway yantiey..
    blogwalking here plus following you~

    ReplyDelete
  5. @SN Aieen Aieen, tQ sudi baca n3 pnjng ni , biasalah kerja jauh & jarang balik Penang. Tq gak sudi follow blogger baru cam yanty.

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen