Minyak Herba Asmak Sangat Mujarab

7:30 AM Yanty Lee 22 Comments



Salam u olls ,
Pernah tak dengar Minyak Herba Asmak ? Okay bagi yang tak pernah tahu , meh Ty share sikit pasal Minyak Herba Asmak yang mujarab kesannya.


Minyak Herba Asmak dapat membantu merawat ;
- Asma 
- Semput
- Batuk 
- Selesma
- Resdung
- Migrain / Sakit Kepala
- Senggugut
- Sakit Gigi
- Sakit Mata
- Bengkak
- Lenguh
- Tergeliat
- Terkena Api
- Gigitan Serangga
- Luka
- Kembung Perut
- Sembelit / Buasir


Minyak Herba Asmak adalah edaran syarikat MHAMsb yang mana telah menjalani R&D dan dalam proses mendapatkan pengesahan KKM. Kini telah muncul dengan nama dan wajah baru yang isi kandungnya adalah 30ml. Yang menarik dan pastinya , hanya dengan sebotol Minyak Herba Asmak sahaj boleh digunakan untuk seisi keluarga.  Apatahlagi terbukti keberkesanan yang sangat cepat telah membuatkan ramai pengguna berpuashati.

Minyak Herba Asmak ini sesuai untuk semua peringkat umur dari bayi hinggalah warga emas


Cara menggunakan Minyak Herba Asmak ini ;
1. Tebuk lubang pada "stopper" supaya senang digunakan dan jimat .
2. Goncang sebelum guna.
3. Cara paling asas : Sapu di leher dan ke dada , ke tengkuk dan ke belakang. Juga boleh disapu pada tapak kaki.

Cara guna yang lebih terperinci mengikut jenis rawatan ;
1. Batuk & Asma : Sapu dari leher ke dada , tengkuk ke belakang , tapak kaki, labu betis dan bawah pelipat.
2. Demam : Sama seperti batuk tetapi turut sapu di dahi.
3. Selsema : Sapu sedikit dalam hidung (gunakan cotton bud) , atas hidung sehingga ke ubun kepala.
4. Sakit Gigi : Sapu pada bahagian luar pipi dan kawasan gigi (gunakan cotton bud)
5. Sakit Perut : Sapu pada perut, pinggang, labu betis & tapak kaki.
6. Migrain : Sapu disekeliling dahi , tengkuk dan leher.
7. Senggugut : Sapu ketika haid/sakit di bahagian bawah perut (ari2)
8. Resdung : Calitkan dalam hidung , sapu di atas hidung, dahi ke ubun-ubun.
9. Gigitan Serangga , Benjol , Lebam , Lenguh , Ulser , Gatal , Buasir , Tergeliat , Ruam dll : Sapuan pada kawasan berkaitan
10. Bayi : Gunakan seperti minyak telon

Waktu sapuan adalah sesuai selepas mandi , sebelum tidur. Lebih afdal pada Subuh kerana rongga pernafasan luas pada waktu ini.


Kengkawan opis Ty pun mengamalkan penggunaan Minyak Herba Asmak ni, sangat berkesan terutamanya kami yang sering bekerja sepanjang hari di pejabat yang berhawa dingin tetapi cuaca di luar panas mengakibatkan kerap selesma dan kurang sihat yang lebih ke arah demam. Alhamdulillah. Siap urutkan sesama bila terlalu stress dengan tugasan yang ada , berangin - berangin sendawa semua.


In sha Allah dengan izin Allah swt , dan juga penggunaan Minyak Herba Asmak secara konsisten mudah mudahan dapat membantu Ty dan u olls yang menggunakannya lebih sihat , Aamiin.

Yang pastinya jangan dapatkan sebarangan Minyak Herba Asmak diluar sana hokayh. Harga tetap RM39.00 sebotol walaupun dari pengedar Minyak Herba Asmak Mujarab Sdn Bhd  , jika ada yang menjual dengan harga yang lebih ataupun murah bukanlah edaran dari mereka. Jadi pastikan original !

Untuk maklumat lebih lanjut ataupun pengambilan order , boleh berhubung di ;
Hotline : 019-9708897 (HQ)

Testimoni yang menarik untuk u olls cikidout - Minyak Herba Asmak Berkesan Hilangkan Batuk Dalam Masa 2 Jam !!

22 comments:

  1. Baru je cuba kan kat anak yg kena selsema..memang bagus lah minyak ni, tak tersumbat hidung dia..lena tido

    ReplyDelete
  2. nak kena cari ni abg siap pakej asma,semput resdung huhuuuu...

    ReplyDelete
  3. Herba based ni bagus.
    Intead of kasik yg ubat moden.

    ReplyDelete
  4. singgah sini :) done follow
    https://mellyacrayola.blogspot.my/

    ReplyDelete
  5. minyak ni memang patut ada dalam setiap rumah.. kena beli jugakla nanti.

    ReplyDelete
  6. kata yang ni tiruan..ermm tak tau la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum wbt sis :) Sebenarnya tak wujud pun tiruan (Fake). Sebab ini adalah minyak yang di produce di kilang, menjalankan R&D dan mempunyai lab Test Result. Itu hanyalah momokan dari pihak satu bila ada persaingan seperti produk mereka. Itu sahaja. Yang penting, Minyak Herba Asmak lebih selamat, lebih bersih. Kenapa saya kata macam tu? Sebab saya pernah pecah 2 botol, 1 Minyak Herba Asma Mujarab yang dikatakan Original Homemade & jugak Minyak Herba Asmak. 2 botol tersebut anak saya pecah kan. And yang paling sakit menusuk hidung, minyak yang di "claimed" original tu. memang sakit hidung sampai pening. Itu minyak Herba Asma Mujarab Original pertama yang saya beli. Kemudian, bila diterang kan yang Minyak Herba Asmak mengikut dos piawaian, tidak terlebih kandungan menthol(menthol ini yg buatkan minyak berangin), rupanya betul. Sebab sekali lagi anak saya pecah kan 1 botol Minyak Herba Asmak. Bila pecah tu, bau tak sangat menusuk hidung berbanding Homemade.
      Mana yg kita nak percaya?
      research dan alami sendiri, atau sekadar cerita & berita dari pihak sebelah sana?

      :)

      Delete
  7. Alhamdulillah..Minyak ni saya guna sebgai telon anak saya.sebelum ni anak saya yg bb memang kuat sembelit, tapi lepas sy guna minyak ni dh x ada.masalah..dulu 5 hr dia br poo poo bila buka pampers tgk ala liatnye najis..kesian..tp skrg 2hari sekli,kdg sehari sekali..lancar je..hehehe

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah..Minyak ni saya guna sebgai telon anak saya.sebelum ni anak saya yg bb memang kuat sembelit, tapi lepas sy guna minyak ni dh x ada.masalah..dulu 5 hr dia br poo poo bila buka pampers tgk ala liatnye najis..kesian..tp skrg 2hari sekli,kdg sehari sekali..lancar je..hehehe

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah.. yg guna pasti jatuh hati mcm saya. klau rs nk batuk ke selsema, sapu2 ja terus hilang.. Guna untuk anak2 juga. Memang nmpk kesan yg cepat. jemput la singgah fb sy www.facebook.com/asdyshoppe

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. Perkongsian yang menarik.. lagi info tentang produk ni ada juga di http://www.MinyakAsmak.com

    ReplyDelete
  12. Saya pun gunakan minyak ini untuk kegunaan anak saya si Izara Aishah. Dia ada bronkitis. Sensitif dengan makanan & minuman yang sejuk. eh tak larat la nak berkampung dalam wad. alhamdulillah sejak kompeni tukar polisi klinik panel kena bayar dulu claim kemudian, saya memang jimat & jarang pergi klinik. kalau tak dulu tiap bulan asik demam & semput. Alhamdulillah. Terima kasih pada syarikat yang edarkan minyak herba asmak ni. Selamat guna untuk anak. sekarang saya dah tak perlu susah hati

    ReplyDelete
  13. ada yang kata ni yang fake.. walahualam..

    ReplyDelete
  14. Good sharing sis :) Saya dan keluarga juga menggunakan Minyak Herba Asmak ni. Terutama anak-anak yang selalu je selsema dan batuk. Alhamdulillah sapu-sapu je sehat, tidak berlarutan panjang orang kata. Walau ada yang kata Minyak Herba Asmak ni FAKE, tapi saya lebih yakin sebab pihak syarikat pengeluar iaitu MHAM sdn bhd mempunyai keputusan LAB Test yang mengatakan tiada bahan terlarang dan mengikut piawaian pihak berwajib. Lagipun mereka dalam proses menunggu kelulusan dari pihak KKM. Bagi mereka yang tinggal di sekitar Petaling Jaya khususnya di area Jalan Klang lama boleh dapatkan dengan Pn Izah 012-676 9367 pengedar sah MHAMsb. Boleh rujuk blog beliau :) http://minyakmujarabasmakasma.blogspot.my/

    ReplyDelete
  15. saya pun baru guna minyak herba asmak ni...baru guna seminggu untuk anak..nanti kita nak tengok perubahan dia jadi macam mana

    ReplyDelete
  16. terbaik..ramai blogger kongsikan minyak herba asmak ni..

    ReplyDelete
  17. Minyak ni memang terbaik. Lagi best sebab selamat digunakan dari bayi baru lahir sampai warga emas. Tak perlu risau kandungan overdose ke apa sebab kita tahu nama syarikat dan tahu mereka buat RND. Lainla yang claim original tapi pengeluar ponntakntahu sapa. Nak guna pon fikir banyak kali.

    ReplyDelete
  18. Saya sedang guna minyak herba Asmak keluaran syarikat minyak herba asma mujarab ... selain bedak dia yang boleh dijadikan bedak sejuk tu. Minyak ni memang elok digunakan tanpa was-was .. sbb info semua ada lengkap, nama syarikat pun ada ... pendaftaran ssm pun ada. :)

    ReplyDelete
  19. haah... best guna minyak herba asmak ni.. dah 3 minggu guna. memang mujarab

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen