Yan Ty | Hari Jadi 2014

7:48 PM Yanty Lee 6 Comments



15hb Januari | Rabu lepas adalah hari jadi Ty
Pada yang sampaikan ucapan dan berikan kata - kata semangat , terima kasih.

Malam hari jadi ,  Ty sempat jumpa 2 "kawan alam maya" untuk urusan kerja juga teman depa makan. Langsung tak pikiaq dan apa yang esok atau satgi jam 12 dah tua Ty ni. Kepala memang kusut pikiaq kerja dan nak kena pindah. Agak dah laloq dan lapaq bantal dari makanan. Bila tepat pukul 12 tengah malam , cun masuk dalam kereta nak balik adik +Emas Putih si Uzu jerit dan wish. Okay , sah Ty memang blur malam tu sebab ada ja bual dan ditanya betul ke esok birthday. Dalam sat ja cam dah leh tak ingat apa. Oh , faktor umur kah ini?

Sepanjang perjalanan nak balik rumah , Whatsapp / WeChat / Facebook / Instagram etc bertubi masuk wishes dari kawan - kawan tak kiralah among the bloggers ke tak. Ada yang main piano lagi. Ucapan tru audio yang sangat touching memang tak tipu tangkap leleh while driving. Sekali lagi semua , thank you!

Ini baru dari Facebook ke - 2 Ty , 
Okay terbongkar di sini Ty ada personal akaun juga yang sememangnya tak aktif.

Dan wish also wishes dari blogger otai merangkap Presiden / Pengerusi KBBA memang tak tahan.


Tak cukup wish di Whatsapp dan Facebook geng blogger KBBA yang rapat ini memang rajin gilos la sebab sempat je edit dan post tru  Instagram pula.





Pagi nya Ty KERJA seperti biasa , mummy wish dalam kereta masa on the way ke kontor. Buka PC, Tuan Google dah great dulu sebelum browse ke mana - mana web online. Lepas tu pagiyang sangat indah di hari jadi Ty sebab dapat surat cinta yang dinanti - nantikan sekian lama. Ketaq kepala lutut toksah nak kata lah tapi syukran , alhamdulillah mungkin semuanya akan berakhir. Satu hadiah yang penuh kejutan dan debaran.

Mudah - mudahan Ty akan OK di tempat baru nanti. Amin.


Sebelum keluar Date Lunch dengan mummy di Dome , Alamanda , kawan @ adik sorang kat office sempat bagi Ty hadiah lagi. Hadiah dia memang penuh makna , dah cukup 5 tahun berkhidmat , selipar gi ke Cik Tan dengan surau dah putus , jadi dia hadiahkan selipar yang sangat merah pinky mak ngah pun kalah u olls! Macam nak suruh bergerak langkah pergi pun ada , dah xbekerja sebos dah lepas ni kan. Tak cukup dengan tu , siap ada buku resipi hokayh , yang ni touching sikit sebab ada note yang suh bawa - bawa la jejak kaki ke dapur suh masuk bila mula dok sorang nanti. T_T  Uwaa , Ty memang counting days je. In sha Allah , kalau ada pakwe cam Ain , baru Kak Ty rajin nak masak kot. Opps.



Tiramisu ; free sempena besday cheq. Siap staff Dome nyanyi ok , blushing sat. 
Curlas gitu.





Thank you my dear beloved mummy 
for the birthday lunch.

Tak cukup Dome bagi kek , 
dapat mug lagi.












Okay , balik dari lunch baru sedar Ty dapat hadiah lagi dari +Najeeb Abdullah , yang ada dalam beg dengan Hard Disc nak pinjam amik gambar - gambar kami bercuti di Ipoh last week. Dah dikhabarkan dia import dari Sabah tru his friend lagi. Oh sangat terharu. Nanti boleh pakai kalau ada event yang glam , mai kerja kalau tak nampak rupa jam dah kot. 


 THANK YOU DEAR , JEEB !





Selain daripada ucapan dan hadiah , ada 2 entry telah dihapdatekan dari 2 orang blogger bersempenakan hari jadi Ty. Kalau nak kenal Ty sapa , bolehla baca entry dari Kak Fiza [klik] dan Ika Puk Puk [klik]. Ty sangat terharu yang tak terkata sebab Ty tak expect apa - apa dari sesiapa sebenarnya. Tapi ucapan personal dari +qaseh dalia , +Nurramizah fadzil , +Lan Careno , Kak Sue Izza , +fiza fantagirO , +Noor Atikah Ramli dengan yang lain memang Ty rasa mereka antara rakan blogger yang faham Ty dan selalu cuba faham Ty yang sukar untuk difahami dan keras kepala dan hati (sometimes). 

terima kasih u olls!

6 comments:

  1. Assalamualaikum ty, selamat hari lahir, semoga sihat selalu, sukses dalam hidup dan dikurniakan jodoh yang baik. in shaa Allah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsslm Sheila! Thank you dear. Amin... In sha Allah =)

      Delete
  2. perghhh dapat kek dari DOME tu.. wahhh jelly2... hehehehe apapun, maaf lambat komen... ngeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee kebetulan ja Ena , xpe taw Ena busy.. tak your time yeah cuma nya bila la nak jumpa ni?

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen