Paintball | Tak beraksi

10:15 PM Yanty Lee 8 Comments

Salam u olls ,


Hari ni atau lebih sesuai Ty tekankan ; pagi ni sekali lagi Ty organize game Paintball among the bloggers dan juga rakan - rakan dari geng kaki berjalan eh travel juga kawan - sahabat - teman masing - masing. Seperti biasa bertempatkan di Cyberjaya Paintball cumanya kali ni Ty pindakan masa bermain dari petang (selepas Zohor) ke pagi. 

Kenapa Ty nak tekankan "pagi"? Sebab jenuh yang teramat untuk kejut si abang , adik , semua  la bangun tido dari Subuh. Menguji minda , tahap mental dan fizikal yang sungguh menabahkan diri dan sebab tu la Ty benci buat "morning wake up call". Tapi alhamdulillah ,  mereka semua muncul di tempat kejadian walaupun bukan seperti masa yang dijanjikan. *janji melayu*

Tapi  semua ni tak ada kaitan dengan tajuk entri. 

Buat pertama kalinya , Ty tak dapat nak turut serta bermain dengan geng yang sangat awesome. Semua yang beraksi memang tak tahu pun Ty datang hanya sekadar untuk urus mereka je. Ty hanya mampu maklumkan Ty tak berapa sihat untuk main bersama. Hakikatnya Ty sendiri sebenarnya tak tahu apa sebab sebenar. Eh , macam mana tu ? macam pelik je. *agaklah juga*

Keliru , oh ku jua keliru. 

Ty mula rasa sakit yang terlampau lepas aktiviti memindah dan berangkut barang - barangan ke partition kawan - kawan termasuk Ty sebab Ty dah dapat tugasan kerja yang baru dengan bos baru juga. Keji tak highlight? Tapi sakitnya terasa pada hari Khamis pagi yang sebenarnya Ty xbuat apa sangat pun. Memang pelik bin ajaib. Gagahi juga la kerja sampai hari Jumaat. Sayangya tak baik - baik juga , sekejap okay sekejap tak.

Apakah semua ini? Kenapakah di saat dan ketika perancangan nak beraski main paintball dari awal bulan punah. Sakit salah urat atau "sleep disease" ke "muscle tear"? Mummy ajak pi hospital untuk X-Ray sebelum pi mengurut, u olls rasa Ty pergi ke hospital? Oh no! Bukan takut tapi tak suka pi Hospital Putrajaya dengan servis boleh minta carut. Ty sakit ke nak bercanda dan bersantai dengan mummy kan , jadi Ty cuba rawat sendiri , sakit masih sakit , kurang tu sekejap - sekejap. 

Harap , sakit Ty ni bukan melarat dan tak tahap kronik. Ada ja yang kata buat main dan mula membebel berbakul. Ohhooo merry xmas , panjang betoi nagging nya leh turun salji Malaysia hujung tahun. Ye , semua care and concern sampai larang Ty tuk main dan beraksi pagi tadi. Untuk sekian kalinya , Ty dengar cakap. Kalau sebelum ni , apa yang berkaitan dengan sport / sukan memang Ty redah sanggup sakit pastu buat teruk la kalau dah tahap kritikal sakitnya. Dari kecik memang budak sport , badan je mengada bila dah dewasa. Krik2!


Next month , perlu sihat walafiat dan main - target of the month in Februari.

8 comments:

  1. ooo... patut la x main... sakit ghupenyer... ingtkan gedik... hahaha... btw, g la chek nnti ehh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hampehgas nye abang Lan kata Ty gedik. Foine! Gi check? esok2 la.

      Delete
  2. yeay!! seriously best gilerrrr!! no regrets...berbaloi!!! tq babe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah! Tak main pun tahu hakikat memang best. No prob , anything for my team.

      Delete
  3. Rugi kak tak main. Pallet ni best sikit drp hari tu. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe la , xmain pun sakit dah ni. klu main mau kejar ke hospital. Next time , in sha Allah. Jgn nk bakar line sgt.

      Delete
  4. sedih juga tak dapat join..demam sudah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Next month ok , nad... Get well soon babe.

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen