Fenomena Tersepit Kerusi

8:30 PM Yanty Lee 2 Comments

Salam u olls , 

GempaQ! | Semalam kecoh dan heboh di TL (Timeline) Facebook , Twitter , juga Instagram dengan isu fenomena "tersepit". Dari perkongsian gambar - gambar dari kalangan kanak - kanak yang memulakan alam persekolahan semalam sampailah si binatang lembu. Merebak seumpama penyakit pula dari manusia ke binatang , bukan selalumya penyakit berjangkit daripada binatang ke? Argh , pikir sendiri. 


Kelakar? Aduhai , kecian kot kat budak kecik ni , tak tahu apa. Ada yang sampai kena gergaji hanya nak selamatkan kanak - kanak ini. Kebetulan atau penyakit berjangkit itu , no komen. Yang pasti lepas satu , ada lagi yang lain. Macam - macam jenis gambar dari lokasi berbeza. 

Tapi ada yang amik gambar konon tersepit tu dah kenapa? Jadi trending pula. 

 Hi , u olls!

Ni agaklah kelakar  , bila yang lain mula muat turun gelagat adik - adik yang tersepit. Mula la ada yang post dan kongsi gambar pelik - pelik cenggini. Aduhai. Make fun on some serious matter? Uhh! Lagi sekali , no komen. Lembu .. Lembu.. awat la ngok ngek sangat pi rodok kerusi tu. Sadis! 

Walaupun gamat jadi nya dengan isu tersepit di celah kerusi ini , Ty paling suka dan setuju sangat - sangat dengan perkongsian satu gambar yang juga berkaitan dengan fenomena tersepit di mana ada mesej yang bernas untuk semua. Meh u olls pun amik iktibar dari isu tersepit ni.

Ahaa , u olls! Ingat ni , banyak lagi akan buat kita rasa hidup terasa tersepit.

Moral of the story
Apa pun terjadi , pasti ada jalan penyelesaian. 
Never give up! Do the right decision at the right time.

2 comments:

  1. kuih sepit ada tak? sepit rambut.. sepit udang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ke abang Kid yang nak kena sepi? Ngeee

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen