Winshield Window Tinting Specialist - Servis Tinted Kenderaan & Bangunan Terbaik

10:58 AM Yanty Lee 27 Comments


Salam uolls ,


Cerita dia dah nak masuk hampir 2 bulan , Ty dapatkan servis tinted untuk kereta ; Mr.Reddy yang mana selepas Ty terlibat dalam kemalangan 3 tahun lepas. Kenapa Ty dapatkan khidmat dan servis dari Winshield Window Tinted Specialist di Petaling Jaya  , 


KENAPA PERLU TINTED KERETA 
Tahan bahang panas cahaya matahari
Ini memang perkara biasaa , tambahpula cuaca panas di negara kita ni memang panas terik. Walaupun pasang penghawa dingin sekali pun , tetap terasa bahang panas. Lagi pula bila kereta parking di kawasan tidak berbumbung.

Melindungi kulit dari sinaran UV
Tahu tidak uolls , sinaran UV juga boleh menembusi cermin kaca kereta juga bangunan? Dengan pemasangan tinted , secara tidak langsung ia dapat juga memelihara kulit kita dari cahaya matahari yang merbahaya. Jika kulit kita terdedah terlampau lama kemungkinan besar akan mendapat kanser kulit.

Keselamatan pada pengguna
Seperti yang kita sedia maklum , pemasangan tinted kereta juga mempunyai peratusan yang diluluskan. Walaupun begitu, ianya tetap baik untuk pengguna terutamanya dari segi keselamtan. Ini adalah lebih selamat buat pemandu wanita macam Ty. Lebih privasi dan boleh mencegah dari berlaku kecurian.

Pemanduan yang lebih selamat
Ketika cuaca terlalu panas terik , seperti matahari atas bumbung kereta yang memancar sinaran terus ke mata. Mesti tidak selesa kan? Jadi bila ada tinted yang dipasang , sedikit sebanyak dapat memberi fokus pada pemanduan tanpa perlu mengecil mata melihat jalan di hadapan.

Tidak merosakkan kenderaan
Pemasangan tinted juga dapat membantu dengan mencagah daripada kerosakan aksesori kereta seperti seat kulit, dash board dan sebagainya.


Walaupun Ty ni seorang perempuan , tapi Ty tetap menitikberatkan apa sahaja terutamanya mengenai kereta Ty. Pengalaman  Ty sebelum buat pemasangan tinted ni , uolls jangan main rembat saja promosi yang murah , mudah terpedaya ye. Jangan dah guna nanti , lain pula jadinya.


Setakat sekarang Ty memandu Mr.Reddy memang selesa , memang terbukti bahang panas tu tak terasa pun. TQ , Winshield Window Tinting Specialist !

Warranty - 7 tahun untuk XP 50 uolls! Kalau ada retak ke , mengelumbung ke apa-apa boleh terus je ke kedai. Dan apa yang dijanjikan , Insha-Allah tinted akan okay. Memandangkan Mr.Reddy ja la harta Ty , rasa nak tidur peluk sebab dari jauh gila smart sangat uolls.

HEAT DEMONSTRATION

Dimension 70 ni memang tak panas langsung dan semestinya paling termahal.


Sebelum buat tinted pada kereta uolls , boleh dapatkan nasihat dan rasai sendiri tahap kepanasan filem yang nak digunakan pada cermin kereta uolls. 


Selain daripada servis untuk tinted kereta / kenderaan , Winshield Window Tinting Specialist juga telah banyak bekerjasama dengan jabatan / wisma etc untuk membuat tinted cermin bangunan. Terbaru bangunan Tabung Haji. 



Bagi uolls yang nak cari kedai tinted , Ty sangat menggalakkan uolls ke sini sebabnya Ty boleh gerenti uolls tersangat berpuas hati.

Apa - apa info atau booking , boleh check it out more di ; 

Telefon : 03-7877 1433
Alamat: Winshield Tinted Window Specialist ,
No.139, Ground Floor, Jalan SS2/24
Petaling Jaya, Malaysia

27 comments:

  1. suka tinted ni sbb kita pon x yah nak pakai aircon kuat2 sbb tinted ni kan boleh tahan haba masuk dlm keta..

    ReplyDelete
  2. Boleh try kt my baby shark doo doo doo. .hehehe

    ReplyDelete
  3. Betul jgk kan yanty.. Kalau perempuan elok jga pasang cermin tinted utk keselamatan.

    ReplyDelete
  4. wahh waranti 7 tahun terbaik tu..tinted ni mmg kena pasang kat kenderaan utk elak panas dan haba

    ReplyDelete
  5. bagusnya, warranty sampai 7 tahun. Tinted memang perlu tapi jangan terlalu gelap pula. bahaya.

    ReplyDelete
  6. lamanya waranti dia ! 7 tahun tu, i nak window tinting rumah I la kasi jiran tak nampak apa kita buat dalam rumah... mungkin lepas waranti kereta dengan perodua sudah tamat akan usha usha lah kot kedai ni woo

    ReplyDelete
  7. Kat Malaysia ni memang kena pasang tinted lah. Panas membahang sangat-sangat. Cuma tak boleh la kita pakai tinted yang gelap-gelap. Takut kena ngan JPJ. Warranty lama tu sampai 7 tahun. Warranty tinted kereta saya pun takat 5 tahun ajer...

    ReplyDelete
  8. I dah tint i punya kereta's window.. nice to hv winshield..

    ReplyDelete
  9. Thinking to change my car tint too. Will check this out.

    ReplyDelete
  10. Nak kena buat jugak lah. Sbb kereta xde tint jadi bila masuk dlm kereta haba subhanaAllah. Kalau tinted sedikit sebanyak membantu mengurangkan kebahangan kereta. Thank ya recommend tempat tinted nie.

    Siap ada heat demonstration bagai, perghhh ! Kalau ada duit rasa nak jugak dtg sana skrg

    ReplyDelete
  11. Waahhhh, warranty sampai tujuh tahun. Boleh tahan jugak servis tinted cermin kereta kat sini. Yang bestnya bila kita tinted kereta, haba tak terasa sangat. Lagi-lagi kalau perjalanan jauh. Seksa kalau tak tinted.

    ReplyDelete
  12. Bila baca artikel tyy ni. Yang paling menarik waranti tinted tu sampai 7 tahun. Apa yang mereka akan cover tu? Sebab ruby tak pernah pergi tinted cermin kereta. Selalu dpt pakej tinted masa beli kereta. Waranti pun hanya 2 tahun. Tak sempat pudar pun. Hahahaha

    ReplyDelete
  13. malaysia ni panas la kalau sayang kereta kena la protect. bagus sgt servis ni sampai tujuh tahun

    ReplyDelete
  14. Harga ok tak? Biasa 1 kereta full tinted berapa dekat sini? Dekat dah tu ngan rumah member. Dia duk cari nak tinted kereta..

    ReplyDelete
  15. Rawlins pun ambil tinted yang sama - dah nak habis bayar kereta dah pun tapi still elok je tinted nyer. Hehe

    ReplyDelete
  16. TB pun setuju kalau tinted cermin kereta atau cermin dekat rumah sekalipun sebab boleh elak cahay panas yang berlebihan.. kadang-kadang matahari terik sangat masa bawa kereta.. masa tu bahay juga kalau tak nampak jalan dengan jelas kan.. silauu..

    ReplyDelete
  17. Thanks for the information, i m looking to tint my car windshield again.

    ReplyDelete
  18. Although I got tinting for my car but didnt know so much information about it. Probably need to relook at my car tinting. And the heating test looks interesting ya....

    ReplyDelete
  19. Do they provide warranty if the Windshield spoiled due to nature? I want to change my car winshield.

    ReplyDelete
  20. Cheers on sharing this info-I found it quite helpful as I was looking to tint my car windshield again.

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  22. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  23. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  24. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  25. We're professional window design specialists. We only use the maximum quality ceramic movie supported by a lifetime guarantee. Our tints block 99% of damaging UV rays to protect your passengers and your inside. Your car will look good and remain cool. 4 unique ranges of tints available: limousine, dim, light & medium. Specializing in auto, residential, commercial tinting services.tinted windows london

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen