Kedai Tinted V-Kool Bangi Glarie Shield

7:30 AM Yanty Lee 23 Comments


Salam uolls ,

Okay kali ni , Ty nak kongsikan buat uolls yang nak cari kedai buat tinted kereta sekitar kawasan Bangi. 


Tint - Shop V-Kool Bangi Glare Shield ini dekat dalam kawasan perindustrian , Ty yang dah hampir 10 tahun tinggal berjiran di Putrajaya pun tak pernah tahu ada banyak kedai di kawasan sini. Menariknya , tempahan sentiasa ada kira penuh jadual walaupun bagi pandangan uolls tempat ni tercorot. Tambahpula , bila ada showroom di mana - mana , mereka juga turut ada di sana yang mana terutama untuk kereta jenama Honda.

Tinted yang digunakan adalah daripada jenama V-Kool
Ty rasa ramai di antara uolls tahu kan paal tentang jenama produk ni.

Apa yang  menarik di V-Kool Bangi Glarie Shield 

Banyak warna dan jenis filem untuk kereta juga rumah / bangunan
- VLT 30-80% (tint gelap)
- Filem reflektif , frosted , tahan panas
- PERCUMA servis untuk setiap tingkap di sekitar Lembah Klang (rumah/bangunan)
- Waranti sehingga 5 tahun


Berkualiti dan lulus JPJ
- Filem tinted yang disediakan untuk pengguna memang telah mendapat kelulusan JPJ
- 99% UV Rejection & IRR Tinggi


Boleh Jimatkan Bil Elektrik
Macam tak masuk akal pula kan sebab apa kaitan tinted gelap cermin boleh jimatkan bil elektrik , tapi sebenarnya dengan pemasangan tint filem pada gelas cermin ianya membantu ;
- Kurang guna penghawa dingin sebab rumah dah nyaman
- Tanpa langsir menghalang cahaya matahari, anda akan kurang buka lampu
- Bil TNB jatuh mendadak
- Jimat wang servis penghawa dingin
- Kos tint tingkap amat murah berbanding dengan pemasangan langsir


Nak buat tempahan dan tahu lebih lagi info boleh dapatkan di ;-
Facebook : V-Kool Bangi - Glare Shield
Alamat :V-Kool Bangi , No 7, Jalan P10/18, Seksyen 10, Taman Industri Selaman, Bandar Baru Bangi 43650
☎️ 010-288 0833

WhatsApp: http://bit.ly/WJade

Cawangan:
Bangi, SS2 PJ, Jalan 225 PJ, Glenmarie Shah Alam, Cheras & Subang Jaya



23 comments:

  1. Nak tinted glass better find quality and good place to do. Kalau tak bubble and tak cantik. V Cool one of the professional in this line.

    ReplyDelete
  2. zaman skang ni, yanty, memang wajib buh tinted kat kereta.
    cepat sejuk. aman tenteram. terutama utk anak-anak. kita ni boleh lagi dok diam, hingga sejuk.
    anak-anak kan bergerak, tak reti dok diam :)
    rumah, bagi aida, penting utk tak la siang hari nampak sampai dlm rumah.
    takkan 24 jam nak bertutup aje langsir kita, kan :)

    ReplyDelete
  3. Yg AR tau vkool tinted kereta je xtau pulak boleh untuk tingkap rumah. Boleh la di pertimbangkan untuk naik rumah baru AR nanti. Eceh. Tq sharing dear. Baru tahu jugak boleh jimat elektrik kalau guna tinted tingkap ish ish kenapa tak terfikir pun haha

    ReplyDelete
  4. i cari tinted glass biarlah harga berpatutan tapi berhigh quality kalau ada warranty sehingga 5-10 tahun memang bagus lah.. I pun tengah cari tinted untuk rumah at least orang luar tak nampak apa berlaku bawah langsir kan heehe, thanks for letting us know about this V koOL BANGIII

    ReplyDelete
  5. vkool ni memang jenama bagus untuk tinted. Saya recommended untuk orang yang nak tinted kereta sebab saya pun pakai brand ni. Tapi tips yang jimatkan bil elektrik tu tak terfikir pulak saya... Good one

    ReplyDelete
  6. wow biar betul tinted bangunan/rumah tu boleh jimat bil elektrik ker..wow macam menarik...tinted untuk kereta mmg perlu sgt menghalang cahaya masuk ke dalam kereta kan..janji tinted itu berpatutan dan kualiti tinggi..kalau ada warranty lagi bagus

    ReplyDelete
  7. Menarik juga idea pasang tinted kat cermin rumah ni..

    ReplyDelete
  8. Ini yang macam iklan di fb ke. Yang mudah dipasang dan mudah juga ditanggalkan.

    ReplyDelete
  9. Belum pernah cuba servis coating. Whoa! Yanty berseri seri kete you.

    ReplyDelete
  10. Laaa... Kat bangi ker. Orang bangi pon tak tahu pasal kedai ni... hehehe... Thanks for sharing. Kalau nak tukar tinted nanti boleh lah try kat sini pulak.

    ReplyDelete
  11. Bagusnya v kool ni ye. Boleh pasang di tingkap rumah. Memang tengah cari kedai tinted yang ok, ikut piawaian jpj nak pasang kat kereta. Kesian kat anak. Warranty pun boleh tahan lama. Selain Bangi, kat area KL ada tak cawangan dia?

    ReplyDelete
  12. Tak pernah pergi sini. Berapa harga untuk tinted semua cermin kereta viva?

    ReplyDelete
  13. Wah bagus tinted V Kool ni 99% UV protection dan IRR tinggi.ciri ciri tinted yg memang saya cari.kalau dekat bangi dekat saja lah.boleh singgah sini bila bila masa.kalau tinted JPJ approved kira okeylah kan.nih ladang kadang bila guna tinted rasa okey tp sebenarnya tak okey

    ReplyDelete
  14. VKool memang jenama yang dipercayai ramai. Cuma masa nak pasang tu kena cari manpower yg betul betul buat keje dengan elok. Baru tinted tu boleh tahan lama.

    ReplyDelete
  15. Vcool ninafa femes juga. Selalu ada promosi. Somi akk mmg dr keta dulunklu tinted mmg cari vcool. Banyak pulak tu outlet dia

    ReplyDelete
  16. Lisa macam pernah dengar v-kool ni tapi tak sure kat mana. Sebab selalunya husband yang handle untuk tinted kereta. Rasanya kat shah alam pun ada cawangan vkool ni.

    ReplyDelete
  17. pernah rasa bawak kereta without tinted.. haha, rasa macam akuarium bergerak sebab orang luar leh nampak apa kita buat kat dalam. Pastu panas jangan cite la.. tp yang bab pasang kat rumah tu tak terfikir plak. boleh pasang kat sliding balkoni ni.. hehe

    ReplyDelete
  18. Jenama ni memang popular, selalu nampak. Ingatkan tinted kereta je. Baru tahu boleh tinted cermin tingkap di rumah. Siyesly memang kena guna tinted. Kalau kereta memang panas macam dalam oven bergerak.

    ReplyDelete
  19. Hemm.. bila baca entri ni TB pulak terasa nak buat tinted kat tingkap dalam bilik dan sliding door kat balconi tu.. supaya rumah sejuk sikit bila pakai tinted, cuaca panas pun tak la panas umah.,. kan..

    ReplyDelete
  20. Memang tak ingat dunia. Seronok dapat makan dgn suasana damai camtu. Sate tulang Jelebu tu nampak sedap.

    ReplyDelete
  21. Wow.. Yun Sing boleh tengok ja dari Penang xD

    ReplyDelete
  22. wah
    boleh try pergi tengok nih

    ReplyDelete
  23. nanti nak suruh abang bawa kereta pergi tinted sini lah..tinted sekarang dah nampak orang kat dalam..

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen