Shopee Menjadi Tumpuan Membeli Persiapan Sempena Tahun Baru Cina

12:29 PM Yanty Lee 18 Comments



Salam uolls !
Buat yang bakal menyambut Tahun Baru Cina ,
Happy Chiness New Year!

Ada orang kata sambutan Tahun Baru Cina tahun ni agak hambar , tapi lain pula kisahnya serbuan yang membuat pembelian secara atas talian di Shopee , sebuah platform e-Dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan, telah menyaksikan peningkatan sebanyak 32% dalam jumlah carian produk di Shopee dalam kalangan rakyat Malaysia sepanjang tempoh perayaan ini. Sejak pelancaran Kempen Wang Bersama Shopee pada 15 Januari yang menawarkan potongan harga sehingga 90% dan hadiah kemenangan berjumlah lebih daripada RM1 juta, semakin ramai rakyat Malaysia memilih untuk membeli-belah di Shopee dalam membuat persiapan sempena Tahun Baharu Cina. 

"Aktiviti membeli-belah selalunya meningkat semasa musim perayaan, dan Tahun Baharu Cina tidak ketinggalan. Tahun ini, khabarnya Shoppe menyedari lonjakan dalam bilangan carian dalam talian di Shopee apabila kita menghampiri Tahun Baharu Cina, yang menunjukkan peningkatan trend pengguna yang memilih untuk membeli-belah secara dalam talian bagi musim perayaan. Ini petanda baik yang sejajar dengan inisiatif kerajaan untuk memacu sektor e-Dagang di Malaysia. Shopee menyediakan platform yang pantas, mudah dan selamat untuk membeli-belah dan dengan insentif Penghantaran Percuma ke Seluruh Malaysia dan Komisyen Sifar (0), rakyat Malaysia boleh menikmati aktiviti beli-belah di Shopee yang mudah dan menjimatkan,” kata Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee. 


Carian paling popular sempena Tahun Baharu Cina bagi tahun 2018 adalah bagi kategori berikut: Pakaian Wanita; Mobil & Gajet; Permainan, Kanak-kanak & Bayi; Kasut Wanita dan Beg Wanita

Memang tak dinafikan harganya yang dipromosikan sangat murah dan jimat habis. Selain itu , Shoppe juga ada menawarkan tawaran hadiah lumayan pula , mungkin ini boleh membuat lagi pembeli lebih berminat dan teruja untuk mencuba nasib mereka.

Kategori & Kata Kunci Pencarian
1) Pakaian Wanita - Blaus , Jeans , Gaun Panjang , Gaun Pendek , Cheongsam

2) Kasut Wanita - Kasut , Kasut Sukan , Kasut Jenis Wedges , Sandal

3) Beg Wanita - Beg Sangkut , Beg , Dompet , Beg Galas

4) Permainan Kanak - Kanak & Bayi - Pakiaan Budak Perempuan , Pakaian Budak Lelaki , Pakaian Bayi , Tommee Tippee

5) Mobil & Gadjet - iPhone , Samsung , Xiaomi , Jam Pintar


Bagi mereka yang ingin menghadiahkan atau memberi buah tangan juga tidak kurang hebatnya pencarian dan jualan meningkat tinggi bagi set pakaian bayi , set hadiah tupperware , set solekan , juga hamper seperti KitKat Edisi Khas.


Nikmati potongan harga dan promosi hebat atas pelbagai produk sempena Kempen Wang Bersama Shopee yang berlanjutan sehingga 25 Februari (tidak seperti di web mengatakan sehingga 23 Februari). Dengan pilihan lebih daripada 6 juta produk yang ditawarkan oleh lebih 200,000 usahawan di Shopee Malaysia, pelanggan boleh memenuhi keperluan membeli-belah sempena musim perayaan ini. Tambahan lagi, pengguna boleh terus bermain permainan Fortune Ang Pao untuk memenangi Tiket Emas dan hadiah utama berbentuk wang tunai berjumlah RM8,888.

Seterusnya, Shopee akan melancarkan Kempen Hari Gaji daripada 26 hingga 28 Februari yang akan membariskan pelbagai tawaran hebat bagi pelbagai jenama terkemuka termasuklah Jualan Murah Komputer Riba Shopee dengan jenama popular seperti Acer, ASUS, Dell dan Lenovo. Ini sangat WOW !

Muat turun aplikasi Shopee secara PERCUMA menerusi App Store atau Google Play.


18 comments:

  1. Shopee ni dah ada pembelinya yg setia. Tp bila ada sales sampai 90% tu yg bulan ahli pun terjebak sama. Dah lah semua barang2 yg dijual best2 belaka. Rugi tak terjah shopee. Family ana antara pembeli setia shopee. :)

    ReplyDelete
  2. Emi sekarang ni hari-hari duk bukak apps Shopee. Almaklum banyak dela yang menarik kat shopee bersempena chinese new year ni. Selain jadi pembeli kat shopee, emi sendiri ada jual some items kat shopee

    ReplyDelete
  3. Lama tak layan online shopping ni..tp memang perasan shopee ni makin ramai yang pilih...akak nak belek kejap la skodeng apa yang best

    ReplyDelete
  4. whhhhh.. 90% diskaun. memang gila betul shopee ni. Tapi memang berpuashati jika beli kat sini. highly recommended

    ReplyDelete
  5. Bagusnya Shopee ni! Makin galaklah nak berbelanja ni kan. Musim gaji nanti lagilah. Kena prepare siap2 depan komputerlah gamaknya kalau tak nak berebut. Hahaha

    ReplyDelete
  6. aduhai Mahal juga shopee delivery kan ? ada yang lagi mahal dari items lak tu, tengok delivery kos terus tak jadi nak beli huhuh... but memang nothing is free including postage

    ReplyDelete
  7. Tak pernah lagi cuba shopping kt shopee sebab takut. Tapi ramai juga bagi feedback baik, boleh cuba usha nanti.

    ReplyDelete
  8. memang prefer shopee banding yang lain. lagi" bila shopee start offer gila" ni,berduyun" customer shopping kat sini.

    ReplyDelete
  9. Adoi.. dalam basket shoopping kat shopee ni dah bertimbun tu.. taktau la bila TB nak checkout.. hahaha.. giler kalau masuk website shopee ni.. boleh rambang mata ..s emua nak beli.. hahaha

    ReplyDelete
  10. Ramai jugak kawan kawan shopping dengan shopee ni. Dengr citer harha dia murah x msuk akal

    ReplyDelete
  11. I pun nak shop kat shopee... Bestnya!~

    ReplyDelete
  12. Iklan Shopee ni ada di mana-mana..mengikut je/.haha mana tak berdesup sales nya haha..item-item di Shopee pun best dan ada yang lebih murah

    ReplyDelete
  13. Yaya memang hantu shopping kat shopee! Promo raya cina ni kebanyakannya memang murah dan berbaloi. Hari2 tunggu shocking sale diorang hahaha

    ReplyDelete
  14. Tengok item dekat shopee memang rambang mata. Add to cart saya ada beratus item. Haha tunggu duit jauh dr langit kot baru betul2 beli. Home appliance lagi laaa buat rambang mata.

    ReplyDelete
  15. layan jugak barang2 menarik kat shoppe sure semua tertunggu promo nanti.hope ada yang berbaloi2

    ReplyDelete
  16. kempen hari gaji? gaji bulan feb masuk awal dah... siap dah habis hahahah lama x cuci mata dekat shopee...

    ReplyDelete
  17. I spotted many things that I want to buy there, hopefully get to win the angpow.

    ReplyDelete
  18. Yes, Isnin nanti boleh shopping lagi...

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen