Roti Canai Special Gemas Road , Pulau Pinang

12:05 PM Yanty Lee 10 Comments


Salam uolls,

Uolls yang ke Pulau Pinang tapi masih celaru sebab terlalu banyak tempat makan menarik yang ada kat Pulau Pinang. Dari dalam pulau (tanjung) sampai sebelah seberang. Kali ni Ty, Ty nak suggestkan uolls untuk wajib singgaj dan pergi pekena Roti Canai Gemas Road. 


Ini adalah menu paling special yang disediakan ; Roti Canai Special dihidangkan dengan hirisan bawang segar, telur mata, sekeping cheese dan kuah yang pekat. 

Jujur dari Ty bukan review berbayar ye, memang tersangat sedap. Sungguh puas hati. Rasa kenyang sampai ke tengahari. 


Walaupun gerai ini di tepi jalan dan dibuka di hadapan flat, tak menjadi masalah buat orang ramai untuk datang tak putus-putus untuk pekena roti canai ni. Sejak makin viral, makin femes. 

Buat masa sekarang ada ruang tempat parking di hadapan. Katanya ada pembangunan akan dibangunkan. 

Pakat singgah na, rasa sendiri. 

10 comments:

  1. syok dapat kuah pekat pekat. tambah pulak cheese and telur tu. yumms

    ReplyDelete
  2. sedapnya... tak pernah lagi makan kat sini...

    ReplyDelete
  3. sedap ni.. tp agak mahal bagi kite laa..
    http://sinarcintaku.blogspot.my/2017/06/sedap-ke-tak-roti-canai-transfer-road.html

    ReplyDelete
  4. dah banyak kali baca review roti canai nie fuhh nak kna terjah juga merasa sedap ke idokk hehe

    ReplyDelete
  5. perghhhh mengancam pula tengok telur mata atas roti tu

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen