Jom Makan Makanan Jepun – Gindara Di Seri Pacific Hotel Kuala Lumpur

Wednesday, January 10, 2018


Salam uolls ,

Berita gembira buat uolls yang kaki makan apatahlagi suka makan makanan dari negara Jepun. Sebabnya Seri Pacifric Hotel KL adakan promosi sepanjang bulan Januari 2018 ni , jadi boleh la serbu sebelum berakhirnya promosi.Perkataan Gindara mungkin tidak biasa didengari atau dikenali oleh ramai orang tetapi pasti ramai yang akan mengenalinya dengan panggilan sebagai Ikan Cod. Gindara amat terkenal di negara-negara Asia dan namanya berasal dari Jepun. Di beberapa negara lain, Gindara juga dikenali sebagai kod hitam atau sablefish.

Selain itu, Gindara adalah salah satu ikan paling mahal di Jepun, bersama dengan Unagi atau belut air tawar yang terkenal; dan ia biasanya berfungsi sebagai sushi atau sashimi.

Restoran Jepun Kofuku, Seri Pacific Hotel KL memperkenalkan pengalaman gourmet baru yang bersekutu dengan Gindara; yang pasti akan menjadikan uolls berada di langit ketujuh! Gitchew!

Hidangan istimewa adalah menu paling menjadi pilihan pada bulan ini yang terdapat dalam pelbagai gaya penyediaan. Selain itu, ia digandingkan dengan sos istimewa buatan chef sendiri untuk membangkitkan rasa apabila dinikmati.

Uolls wajib merasa gabungan menu yang disajikan seperti Gindara Nabe dengan Citrus Dipping Sauce. Nabe atau yang dipanggil Nabemono mengandungi pelbagai ramuan yang dimasukkan ke dalam hidangan periuk panas Jepun.

Uolls juga perlu mencuba New Style Cube Gindara Teriyaki dan Steamed Gindara dengan Ginger Miso. Sesungguhnya uolls akan rasa nak makan lagi dan lagi dan lebih banyak lagi.

Harga untuk Gindara bermula dari RM 60 nett setiap hidangan. Restoran Jepun Kofuku dibuka pada hari Isnin - Jumaat dari 12.30 malam - 2.30 petang (makan tengah hari) dan 6.30 malam - 10.30 malam (makan malam). **Semua harga di atas adalah termasuk cukai semasa.


Untuk mendapatkan maklumat lengkap atau membuat tempahan, sila hubungi 03 - 4042 5555. Untuk maklumat lanjut mengenai Seri Pacific Hotel Kuala Lumpur, layari http://www.seripacifichotel.com.

3 comments

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen

© Yanty Lee. Design by FCD.