Pesta Pulau Pinang 2017

7:30 AM Yanty Lee 0 Comments


Salam uolls, 

Cuti panjang tahun lepas, Ty kat Penang ja. My hometown! Nothing much of planning pun dengan keluarga atau kawan-kawan tapi bila ada masa Ty sempatlah luangkan masa, kira "bonding time" gitchew. 

Selain pergi larian macam yang Ty ceritakan dalam entri sebelum ni, plan untuk ke Pesta Pulau Pinang adalah adalah yang wajib untuk pergi pada bersama-sama. 


Kebetulan, kawan sorang ni ada join acara tarian boria sebagai pembukaan di salah satu konsert mini dalam tapak expo Pesta Pulau Pinang. Kami yang lain, pergi dan support member-member. 



Tu dia, kami dengan penari boria yang telah menghiburkan orang ramai yang datang pada malam tu. 


Antara yang wajib ke pesta ni, main di kawasan lebih kurang macam fun fair. Ekonomi negara meningkat, harga masuk, harga makanan/minuman, harga pembelian token mainan pun naik uolls. Tapi manusia tetap ramai, maklum lah musim cuti sekolah. Takkan rakyat marhean nak meratap walaupun duit tak berapa nak hado kan? 


Gian oi bila dah start main permainan yang ada, especially yang tikam, bingo. Tapi sebelum balik, wajib main Vortex atau/dan Challenger.

Harga tiket masuk : RM5/dewasa
Harga token : RM2/token


0 comments:

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen