Usaha Sendiri Bukan Tekak Sendiri

2:13 AM Yanty Lee 5 Comments


Salam u olls , 

Alhamdulillah , 
selesai tugasan kerja di tangan sendiri.

5 Hari di luar kawasan , tapi tak de hal apatahlagi isu sangat lah nak masuk kerja hari Jumaat yang sangat "blues". Mood nak menghadap kerja dah prepare walaupun dah usaha sedaya mungkin pada minggu - minggu sebelum out station

Clean and clear , tapi standard bila dah tak de kat opis , ada la yang tercicir bagai. Yang pasti , bukan berpunca dari aku.

Pertama kali , tepat jam 5 petang dah siap sedia nak blah balik , tapi bos - bos panggil minta tolong. Mampu terus terang , maaf and I walk off. 

Bujang gua pun ada LIFE , der!

Koser nyah , mak nak tolong "orang". Busy betul kalah PM tapi kerja tak gak siap. Yang lain boleh siapkan, kenapa sorang maklaun ni je sampai semua kena tolong? Tapi masing - masing mengomel , tak ikhlas.

Team work? Phuii !

To bad , not even my 2 cents to concern about. 'Cause if I could manage mine, why does this fella can't? And this is what others are complaining and saying too. 

Esok , off to Pahang again. 

5 comments:

  1. huhu. . betul tu. . bila nak balik la bos pnggil bg kerja

    ReplyDelete
  2. Aik...x puas bjln ke pahang ke aritu?

    ReplyDelete
  3. Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
    Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
    Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
    Coba servis kami tanpa registrasi:)

    ReplyDelete
  4. bila dah bercuti , mood nak naik keje mesti ke laut kan . Tambahan YY nie nak naik keje lepas cuti 3 bulan . Haiyooooo, malas nyaaaaa.

    ReplyDelete
  5. kannnnn. bujang pun ada life okey. kadang kesian tengok kawan2 yang bujang selalu jadi mangsa yang konon dorg tak kawen lagi. komitmen kurang. helloooo diorang masih ada parents yang boleh dorang bg komitmen 100 peratus. marah pulak kita haaaaa

    ReplyDelete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen