My AirAsia Free Seat!

9:17 AM Yanty Lee 23 Comments






Jika saya mempunyai 10 Tempat Duduk Percuma AirAsia , saya akan ke Tawau , Sabah dan saya akan bawa bersama 7 sahabat baik yang juga merangkap kaki travel bersama sebelum ini. Tak lupa juga dan semestinya saya akan membawa emak dan adik bongsu tercinta yang memang berhasrat untuk pergi berjalan dan melancong sekaligus sejurus selepas emak saya sudah berstatus pencen daripada kerjanya di sektor kerajaan. 


Affida , Ain , Arina , Bainun , Wany , Zarina dan Nadia , teman yang selalu saja menjadi tempat untuk pergi melancong tak kira di dalam negara mahupun di luar kerana mereka suka berjalan. Atas sebab kami semua sependapat dan sekepala , pastinya percutian bersama akan lebih menjadi meriah apabila dapat berkumpul beramai - ramai sambil meluangkan masa bersama.


Kenapa saya memilih Tawau , Sabah sebagai destinasi adalah kerana saya bercadang untuk ke Pulau Mabul dari situ memandangkan ianya adalah jalan alternatif bagi ke pusat peranginan yang tercantik.




Menjadi impian saya untuk ke Pulau Mabul sempena hari jadi pada awal tahun hadapan bersama yang tersayang , kerana minat dan sukakan akan pantai dan keindahan alam semula jadi. Kejernihan air laut yang bersih di sana membuat saya begitu teruja. Percutian ke sini adalah lebih kepada berisitirehat dan berada jauh daripada kesibukkan kota seketika. Sebelum ke Pulau Mabul , Tawau juga mempunyai banyak tempat untuk dilawati.


Dengan penyediaan Free Seats yang ditawarkan oleh AirAsia ini di mana selaras dengan tagline nya ; "Now everyone Can Fly !" , semoga impian saya untuk pergi ke sana dengan emak , adik bongsu juga rakan - rakan tercapai nanti. In Sha Allah.

23 comments:

  1. Replies
    1. Ty yang patutnya kata nak ikut FF.

      Delete
  2. takmau ikutttt.... hahahaha . ehhh :P

    ReplyDelete
  3. Kalau dapat nanti, jangan lupa bawak ena sekali... hahahaha All the best kak ty

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Tenkiu , kita tengokla nanti sapa yang berjaya.

      Delete
  5. Wah suka pantai jugak..Ty, ramai peserta kontest pilih negeri di bawah bayu.., satu tujuan destinasi pasti ada hikmahnya.
    #kelabbloggerbenashaari boleh gather together di sana nanti...insyaAllah capai impian kita utk bawa org tersayang bersama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sapa la bertuah kan , in sha Allah kalau dapat sila sneak Ty skali ye haha..

      Delete
  6. Waa best best! Goodluck ty cayang! :D

    ReplyDelete
  7. good luck ty
    Cantik betul Pulau Mabul, teringin gak nk ke sana nanti
    Orang kata air kat situ jernih tak macam pulau-pulau di Semenanjung

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiu MOkAnuar!

      cantik..mmg teringin nak pi tapi ntah bila akan sampai..

      Delete

Thank you for commenting on my words.
May Allah bless me and you , Ameen